fbpx

despre haine si necesitatea unei presiuni puternice

d

Zilele trecute ma gandeam ca tara asta va merge mai bine cand in parlament vor fi cel putin 20-30% oameni imbracati in tricou, blugi, adidasi.

Explicatia e simpla: cel putin 20-30% din PIB-ul acestei tari este generat de oameni in tricou, blugi, adidasi. Programatori, oameni din domeniul cercetarii, profesori, advertiseri, oameni de media, brand manageri, ingineri, constructori, etc. Si oamenii astia trebuie reprezentati de oamenii asemenea lor, de oameni care provin si au atitudini identice cu cei care ii trimit acolo.

Asa cum parlamentele burgheze de secol 17-18-19 (Marea Britanie, Olanda, apoi Franta) au adoptat tinuta si limbajul burghez, in societatea noastra Parlamentul trebuie sa adopte portul celor care ii trimit acolo si pe banii carora sunt acolo.

Se pare ca ieri, Parlamentul a decis contrariul. Pentru ca ei nu reprezinta aceasta categorie care genereaza in momentul de fata o parte substantiala din averea natiunii, ca sa citam din clasici. Pentru ca nu ii respecta pe indivizii aia care umbla prea casual, pentru ca aia – in viziunea lor – nu sunt decat niste copii intarziati, buni doar de muls de bani prin felurite taxe. Pentru ca, vorba unui clasic roman, “ciocul mic” bai hipsterilor, sau du-te dracu’ Steve Jobs cu helanca ta cu tot.

Cumva, sunt foarte dezamagit de chestia asta. Pentru ca e reprezentativa pentru modul cum gandeste clasa politica. Pentru ca, din pacate, nu cred ca va exista nici o posibilitate de reforma din interior. Si, din nefericire, ei au painea si cutitul. Si, din nefericire, pentru ca cineva mai meritos sa ia fraiele, va fi nevoie de o presiune mult mai mare decat cea facuta de miscarea #unitisalvam #rosiamontana. Nu sunt adeptul violentei de nici un fel, dar cred ca ne aflam intr-o situatie in care va fi nevoie de o forma de violenta, cel putin simbolica (limbaj, nesupunere civila, greva fiscala, masini pictate, naiba stie). Din pacate, la fel cum a fost in ’89, nu cred ca va exista o basculare de genul Cehia/Ungaria/Polonia. Pur si simplu, clasa politica romana – urmasa cel putin in reflexe si atitudini a clasei politice comuniste/securiste – are o vitalitate de organism salbatic, reptilian, lipsit de constiinta, nu intelege sa se dea la o parte in mod pasnic sau sa reformeze in mod esential, nu intelege si nu vrea sa ia in seama vantul schimbarii.

 

About the author

1 comment

  • De parul unei persoane n-are nimeni dreptul sa se lege.Faptul ca te tunzi scurt sau porti parul lung e o chestie care tine de propria imagine .Eu nu permit nimanui sa-mi impuna sa ma tund sau barbieresc.Aceste 2 chestii le fac cand ma simt eu dornic sa o fac indiferent de faptul ca place sau nu altora.Jos cu Zgonea care pina acum cativa ani nu stia nici draq cine e.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta