fbpx

Echipa luminii

E

“There is no reason why good cannot triumph as often as evil. The triumph of anything is a matter of organization. If there are such things as angels, I hope that they are organized along the lines of the Mafia.”Kurt Vonnegut, The Sirens of Titan

Știu, poate sună un pic cam siropos, dar eu cred că e nevoie de o echipă a luminii ca să înfrângem întunericul. Cea mai bună și mai curată echipă.

Și mă gandesc la acele cuvinte ale judecatorului Brandeis:
Lumina soarelui este cel mai bun dezinfectant.”

Eu am avut mult noroc în viață. Dar unul dintre lucrurile pe care le apreciez cel mai mult sunt prietenii mei.

Sunt prietenii bazate în primul rand pe valori comune. Sunt prietenii bazate pe proiecte comune și pe încercari comune. Și sunt prietenii bazate pe încredere totală, care nu mi-a fost niciodată înșelată.

Fiecare dintre oamenii de mai jos are câte o profesie, în diferite domenii. Dar o vocație comună. Vocația este cea de cetațean implicat. Aceasta dă dimensiunea morală a vieții lor. Sunt oameni care nu pot întoarce spatele abuzurilor, nedreptăților, nevoilor semenilor lor. De asta am eu nevoie de ei.

În engleza i se zice “steering comitee”. Eu vreu sa o numesc echipă de conștiință. O sută de oameni din domeniile în care activez (antreprenoriat digital/IT, comunicare, societate civilă) care să îmi ghideze acțiunea.

Pe scurt: o echipă, 100 de oameni exemplari profesional și desăvârșiți moral, pentru 1000 de zile în slujba unui ideal: #statresponsabil.

Unii dintre ei sunt cunoscuți de întreaga societate, alții sunt repere de vârf ale domeniilor lor de activitate. Toți, fără excepție, sunt persoane fără de care am trăi într-o societate mai săraca. Ei sunt de fapt adevaratele elite ale acestei țări. Ei sunt Parlamentul de constiință al României.

Nu este echipa mea, este echipa unei idei. Este echipa care ne va ajuta pe noi, toti reprezentanții USRPLUS să ne păstram busola morală, să fim mai buni în inițiativele noastre, să lucram cu adevarații profesioniști din domenii care necesită multi ani de experiență reală.

Este ceea ce trebuie să facem noi pentru a fi un altfel de partid. Pentru a-i reprezenta cu adevărat pe cei care au încredere în noi și ne-au adus aici.

Este modul în care cred ca trebuie operaționalizat acel principul de COOPTARE despre care vorbesc în programul meu politic.

Am strâns deja susținerea a 30. Pe parcursul următoarelor 2 săptămânii voi prezenta echipa completă. Echipa de conștiință cu care vom face lumină.


Mihai Șora
Filosof, scriitor, cetățean implicat

“Îi mulțumesc și lui Cătălin Teniță, de la care am aflat de proiectul celor de la ZI de BINE.
E unul dintre acei tineri pe care aș paria oricând: generos și plin de idei, atent la nevoile celor din jur, vigilent și cumpătat la vorbă. Nu e puțin lucru să rămâi echilibrat în lumea noastră românească unde iute îți poate sări țandăra. Pentru că astăzi este ziua dumnealui, îi spun și eu, alături de ceilalți prieteni, că-i doresc să-și păstreze energia luminoasă și concentrarea. Când vom avea asemenea oameni la cârma țării, atunci chiar vom vedea limpede schimbarea la care tot visăm în punctul numit România din Sistemul nostru Solar.”


Dragoș Tuță Mihaylov
Fondator și director executiv la Ambasada Sustenabilității în România, cetățean implicat

“Îl sprijin și susțin până în pânzele albe pe Cătălin pentru că îl cunosc de peste 20 de ani, am avut ocazia să lucrez în cadrul mai multor proiecte cu el și, cel mai important pentru mine, am învățat și am obținut inspirație de la el la aproape fiecare interacțiune.

Cătălin e un lider înnăscut care motivează și inspiră oamenii de lângă el să aleagă binele și să recunoască și să evite răul.

Se sacrifică pentru binele celor de lângă el fără ezitări. Luptă fară pauză pentru drepturile cetățenilor.

Nu am cunoscut până acum pe cineva cu o mai mare motivare, putere de lucru și abilitate de învățare, iar toate acestea în slujba interesului public – de multe ori în detrimentul interesului personal.

Dacă nu îl cunoașteți deja pe Cătălin o să credeți că am folosit cuvinte mari. Votați-l și veți vedea că am dreptate. România o să fie mai bună cu Cătălin în parlament.”


Raluca Feher
Om de publicitate, scriitoare, Fondator Frontline Club Bucharest, cetățean implicat

“Cătălin Teniță este cel mai improbabil super-erou, nu ai crede că sub aspectul bonom, sub vocea blândă, se ascunde un luptător eficient, neobosit, inteligent, care găsește mereu resurse să câștige toate bătăliile. L-am cunoscut pe Cătălin la protestele din 2017 împotriva Ordonanței 13 și în cei aproape 4 ani care au trecut de atunci m-a convins nu numai că înțelege politică dar că este capabil să facă politică fără să pice în capcana sectarianismului, punând electoratul înaintea partidului.”


Mihai Matei
antreprenor IT, cetățean implicat, presedintele unei asociații profesonale

În Februarie 2017, Cătălin a avut ideea să facem insignele #Rezist. Insigne ne trebuie nouă, Cătălin? Da, insigne! O lună mai târziu făcusem sute de mii de insigne și erau peste tot.

Abia atunci am priceput că devenisem #Rezist. Eram noii golani și eram tratați cu zeflemeaua de rigoare. Oamenii au donat pentru insigne și la final rămăseseră niște bani în plus și am zis să facem ceva pentru niște copii de la un orfelinat. Cursuri de dans, Cătălin? Nu mai bine cumpărăm niște rechizite? Cărți și rechizite mai văd, dar nu îi scoate nimeni în lume. E prea puțină muzică în viața lor. Și i-am dus la cursuri de dans și a fost bine.

Am făcut multe lucruri cu Cătălin la Geeks 4 Democracy. Insignele, Fiecare vot, Fondul pentru democrație, diversele sondaje din perioada 2017-2019 și multe altele. Am protestat, dar am fost și gazați. Și am interacționat cu foarte mulți oameni. Ce are Cătălin deosebit este disponibilitatea lui foarte mare de a discuta și a-i asculta pe oameni, care vine dintr-o empatie autentică, profund umană.

Lui Cătălin îi pasă de oameni și pentru asta vreau să mă reprezinte. Empatia lipsește cu desăvărșire din parlament și eu îmi doresc să fiu reprezentat de oameni cărora le pasă de oameni. Îl vreau pe Cătălin în parlament.

În poza asta făcută prin Decembrie 2017, jandarmii voiau să ne salte din fața parlamentului, pentru că blocasem mașinile parlamentarilor și le ceream socoteala pentru votul pe OUG 13. Ceream socoteală reprezentanților noștri. Eu eram ăla cu măinile ridicate si Cătălin e prin stângă. La anul vreau să îi cer socoteală lui Cătălin pentru voturile pe care le va da și să îmi răspundă fără să fiu gazat de jandarmi.


Cristian Manafu
Antreprenor comunicare, realizator de evenimente marcom și digital, cetățean implicat


Radu Vancu
scriitor, profesor universitar, cetățean implicat


Andras Fekete-Gyor
președintele partidului Momentum Ungaria (Renew Europe), cetățean implicat


Marius Cristea
fondator IQADS și Smark.ro, cetățean implicat


Cosmin Alexandru
consultant, profesor, cetățean implicat

“Cătălin este între cei câțiva oameni pe care-i cunosc și despre care mă mir continuu că există și rezistă. Cătălin în parlament sau în guvern ar însemna, pentru mine, garanția că lucrurile vor fi făcute cum trebuie. Cum trebuie nu pentru unul sau altul mai sus-puși sau mai bine conectați, ci pentru noi toți. Garanția pentru toți oamenii care-și văd de treabă cu responsabilitate că vor avea în statul român un partener mult mai responsabil decât este azi. În dreptul celor 1000 de zile pe care Cătălin le-a promis pentru asta, îi promit și eu 100 în care să-l ajut cu orice va avea nevoie.”


Relu Voicu
scenarist, fondator Cu cartile pe ulita, cetațean implicat

CU CĂRȚILE PE ULIȚĂ… poate ați auzit de acest vis.

Un proiect pentru Educația copiilor de la țară. Pornit sub cele mai fericite auspicii, adică din întâmplare, cu ocazia evenimentelor din 10 august. Acel 10 august.

Atunci l-am cunoscut pe Cătălin. Îi eram doar un străin. S-a alăturat din prima clipă acestui vis despre educație: financiar, moral. A fost chiar primul om care mi-a venit alături, mie, necunoscutului. Pentru principii, pentru educație, pentru copii.

La scurtă vreme ni s-au alăturat și alți prieteni și cea mai importantă editură din România. Am improvizat o bibliotecă în dormitorul copilului meu, în Teleorman, cu imensul suport al editurii respective. Aici unii copii au citit prima carte din viața lor iar alții chiar s-au îndrăgostit de… geometrie, la lecțiile noastre.

Dacă omul acesta nu mi-ar fi venit atunci alături, primul… Practic și matematic spus, Cătălin a îngăduit nașterea unui vis. Acuma, nici nu mai știm dacă noi împingem visul acesta mai departe sau doar ne trage el pe noi după sine. Și atât de înalt visăm, că vrem să cuprindem în el copiii de peste tot din România.

Copiii de la țară, în primul rând, pentru că ei sunt cei mai năpăstuiți. Pentru că EDUCAȚIA SCHIMBĂ DESTINE. INCLUSIV DESTINUL UNEI NAȚIUNI. Și destinele se schimbă cu oameni. Cum e Cătălin.

Uitați-vă și voi, oameni dragi, de câte ori am rostit cuvântul Vis în textul acesta atât de scurt…


Oana Vasiliu
psiholog, cetațean implicat

Cu ani în urmă l-am contactat pe Cătălin Teniță pentru a-i cere ajutorul în ceea ce privea situația unor locatari din Căminul Social Canta din Iași, dar și unor oameni ai străzii.

Era o situație tragică a unor semeni care erau supuși unor abuzuri de către unii funcționari publici cunoscuți pentru indiferența și cinismul lor. Cătălin ar fi putut să îmi spună nu sau să mă ducă cu vorba, cum mulți alții au făcut-o, însă el, în loc de un refuz, m-a pus în legătură cu reprezentantele unui ONG din București, ONG care lupta pentru dreptul la viață decentă a tuturor cetățenilor indiferent de statutul lor social.

Astfel, destinul unor oameni care nu mai aveau pe nimeni, dintr-un cartier mărginaș al orașului Iași, a ajuns sub lumina reflectoarelor tocmai în capitala țării, ceea ce nu e puțin lucru având în vedere că mai sunt mii și mii de astfel de cazuri în țară.

Nici nu știu dacă am reușit să îi mulțumesc cum se cuvine, însă știu că ne-am întâlnit în Piața Victoriei la proteste, unde ne-a prins o ploaie cu tunete și fulgere. Toți aveau pelerine și umbrele, eu nu.

Cătălin a fost cel care mi-a întins umbrela, fără să se gândească de două ori, ca și cum era ceva absolut firesc, ceva natural, așa cum face de fiecare dată când este vorba să ofere ajutor altora, să creeze punți între oameni sau să țină un dialog constructiv chiar și atunci când situația este extrem de încordată.

Acum voi înapoia umbrela sub formă de susținere și încredere că Omul Cătălin Teniță este potrivit pentru a ocupa un loc în Parlamentul țării, știind bine că voi putea avea un dialog cu el, că voi fi ascultată și că vocea unor oameni pe care nu îi mai aude nimeni, va fi destul de puternic auzită.

Cred că este extraordinar de important ca un partid politic să rămână ancorat în realitate. Acest lucru se produce atrăgând oameni valoroși și activi din societatea civilă, dar mai ales susținându-i să ajună acolo de unde se poate produce schimbarea mult așteptată.

Sunt bine venite vorbele de încurajare, mulțumirile și laudele, însă până la urmă votul contează! Așa că lăudați-l pe Cătălin, dar mai ales votați-l. Succes, Cătălin!


Nora Dincă
actrită, realizatoare emisiuni TV, cetățean implicat


Călin Pop
specialist în comunicare, cetățean implicat

L-am cunoscut pe Catalin la unul dintre primele proteste impotriva OUG13 si, ulterior, ne-am reintalnit la multe, prea multe proteste similare intr-o perioada in care sperantele noastre atarnau de niste fire de ata destul de subtiri.
Ne simteam bine in piata, eram cu oameni care simteau ca noi, oameni care isi doreau democratie, stat de drept, justitie, politicieni decenti si dedicati cetatenilor.
Usor visatori, nu? Dar Catalin este un astfel de om. Si lumea a avansat mereu datorita unor astfel de oameni care si-au imaginat imposibilul si ulterior l-au si atins.

Eu stiu ca aceasta putere a lui Catalin vine si din cartile (muuuuuulte) pe care le citeste (sincer, nu am habar cand mai gaseste timp si pentru asta) si pe care le recomanda ulterior atat de frumos si celor care il urmaresc pe facebook.

Catalin a facut enorm pentru societatea civila in anii acestia de cand il cunosc mai indeaproape. De cele mai multe ori a preferat sa ramana anonim pentru ca e de o modestie incredibila, iar daca asta nu este o calitate la un om, nu stiu ce altceva este.

Are o disponibilitate nemarginita sa faca bine oricui are nevoie de el si ori de cate ori poate sa o faca, incat uneori ma mir. De aceea, cand am aflat ca intra in politica, am fost foarte bucuros pentru ca i-am cunoscut indeaproape inteligentia, optimismul, daruirea si puterea de inspira pe altii sa fie mai buni, sa se implice si sa participe la proiecte comune.

Eu ma regasesc in viziunea lui pentru Romania, cu o administratie transparenta, cu institutii publice organizate eficient pentru a-i servi pe cetateni, cu politicieni care dialogheaza permanent cu alegatorii pe care ii reprezinta, o Romanie a secolului XXI.

Sustin cu tot sufletul si cu toata convingerea candidatura lui Catalin pentru Parlamentul Romaniei, stiind ca cei care vor castiga din acest demers suntem noi, cetatenii, in primul rand.


Cristian Hossu – antreprenor, cetățean implicat


Cristian China Birta – antreprenor, specialist comunicare, cetățean implicat


Tudor Muscalu (Fredo & Pidjin) – UX Design Manager, arhitect, cetățean implicat


Eugen Erhan (Fredo & Pidjin) – designer grafic, profesor, cetățean implicat


Robert Tiderle
antreprenor, creativ director, cetățean implicat

Se spune ca politica schimba oamenii. Ca, odata ajunsi intr-o pozitie cu influenta in societate, chiar si cei manati de cele mai bune intentii vor incepe sa-si urmareasca propriul interes.
Eu cred insa ca avem printre noi oameni pe care politica nu ii va schimba, ci oameni care vor schimba modul in care se face politica. Oameni care pot sa ne readuca increderea ca voturile noastre vor fi folosite in cel mai bun mod cu putinta. Catalin este unul dintre ei. Poate cel mai bun, cel mai sincer si mai implicat om pe care l-am cunoscut in ultimii ani. Si nu l-am cunoscut in momente de calm si zambete, ci in momente in care ne scrasneam maselele de furie si inghetam de frig in fata unei clase de politicieni pentru care cetatenii tarii devenisera indezirabili.
Catalin nu a renuntat atunci si sunt convins ca nu va renunta nici de acum incolo. Avem multe lupte de dus si avem nevoie de oameni ca el pentru a le castiga. Catalin are toata sustinerea mea.


Razvan Costache
specialist marketing, cețătean implicat

Îl cunosc pe Cătălin de pe vremea când antreprenorii start-up-urile erau specie rară in România.

Am lucrat împreuna si am învățat de la el. Ar fi putut să își vadă liniștit de viața lui în casa lui din Sectorul 2, alături de familie și să se ocupe de business-ul pe care l-a crescut de la 0 și cu care a pus multe cărămizi la temelia industriei WEB/IT/Social Media Media din România.

I-ar fi fost poate mai greu, dar s-ar fi descurcat pentru ca e smart, muncitor si are experiența. Dar Cătălin a ales sa se implice, să-i ajute pe alții și să dedice timp pentru cauze pentru care alții abia “varsă” un like pe Facebook. Apreciez curajul, înțelepciunea si perseverența de care dă dovadă.

Intr-un fel, îmi pare rău ca se aruncă în această nouă aventură ca pentru un prieten care pleacă să lucreze într-o zonă de conflict, dar, in același timp, mă bucur până la cer că un astfel de om a ales să facă mai mult și să-și dedice timpul și resursele pentru a îmbunătăți lucrurile in țara în care trăiește.

As vrea sa am curajul si determinarea lui, dar știu ca reprezintă o bună parte din ideile si idealurile mele si oricând as avea ocazia l-as susține 100%. Indiferent ca e vorba de business, activități civice sau politică.

Si ca să închei un pic mai romantic, las aici un citat care vorbește mai bine decât as putea s-o fac eu vreodată despre Cătalin. “For to know a man’s library is, in some measure, to know his mind” (Gerladine Brooks). Cărțile și biblioteca lui Cătălin Teniță au fost mereu la vedere, să aveți asta în vedere. E rar.


Dana Oancea
inițiatoare Romanian PR Award, PR Romania, Carta Diversității, cetățean implicat


Cătălin Teniță este un comunicator de anvergură, un caracter puternic, o inteligență armonioasă care, fără să fi vizitat culoarele gloriei de circumstanță, a contribuit durabil în ultimii ani la purificarea aerului din jurul nostru. Ne cunoștem de peste un deceniu și mă consider foarte norocoasă pentru șansa de a-l fi întâlnit.

Nu doar că mi-a fost alături cu vorba și fapta în toate proiectele pe care le-am inițiat în beneficiul breslei comunicatorilor din România, dar pot spune cu mâna pe inimă că rar mi-a fost dat să întâlnesc un prieten care să mă impresioneze atât de mult prin patosul angajării sale civice și morale.

Lui Cătălin chiar îi pasă de ceilalți și e atât de tonic și de încurajator să descoperi că există încă, în lumea noastră, oameni de o asemenea croială. România are nevoie de o schimbare profundă, iar Cătălin este în ochii mei cel mai sincer exponent al schimbării în bine. Așa că îl susțin din tot sufletul și vă îndemn să-l votați și voi! Cu oameni ca el, politica are marea șansa de a trece dincolo de vorbe.

Dana Oancea
inițiatoare Romanian PR Award, PR Romania, Carta Diversității, cetățean implicat


Marian Radună
manager logistică, cetățean implicat

L-am cunoscut pe Catalin Tenita in 2017 cand era nevoie de voluntari care sa imparta insigne cu #REZIST.

Ne-am intersectat la gura de Metrou de la Iancu de Hunedoara, dupa care ne-am vazut la protestele din 2017. Prin Septembrie ne-am intalnit la o bere impreuna cu colegii de la #REZISTENTA pe la Romana cand Catalin spune: ‘’Hai sa le multumim magistratilor care au semnat scrisoarea impotriva Legilor Justitiei propuse de Tudorel Toader’’. In cateva zile ne-am organizat si a iesit evenimentul civic scalat la nivel national cu MULTUMIM 3500+.

Din acel moment am inceput sa lucrez cu Catalin si am facut lucruri frumoase impreuna si o sa enumar o parte dintre acestea:

Am adus impreuna cu colegi din alte grupuri civice, partidele de opozitie la masa si am mers impreuna in Piata Victoriei

Evenimentul ‘’Romania Moare’’

Protestul MUT din Piata Victoriei

Participarea la Initiativa Fara Penali in Functii Publice

Proteste in fata MAI – gen Cetateanul cu Statia luata de la Mega Image

Marsurile de Comemorare al Eroilor Revolutiei din 22 Decembrie 2018 si din 2019

Ajutorul neconditionat pentru cause sociale

Fiecare Vot cu observatorii independenti

Proiectele Geeks for Democracy

Lista poate continua si idei sunt multe doar ca din pacate sunt putini care pun osul la treaba cum spunea si Catalin acum cativa ani.

Este omul care a fost alaturi de mine si de altii cand am avut momente mai grele, este omul care a ajuns prietenul meu, lucru pentru care ii multumesc.

Pentru mine, Catalin este modelul ala de ASA DA , cetateanul implicat care ajuta neconditionat, care tine la principiile lui si care NU face rabat de la CALITATE, DEMNITATE, ONOARE si RESPONSABILITATE!

Cand a ales sa intre in politica m-am gandit ca Societatea CIvila a pierdut un om, dar a castigat un Politician Bun asa cum ne dorim sa avem. Nu este omul perfect, dar asculta si tine cont de feedback-ul primit  , lucru pe care multi nu-l accepta. Si o sa fie un politician bun, care o sa fie de la o zi la alta din ce in ce mai bun, asa cum il stiu eu.

As avea mai multe de spus, dar povestim noi 🙂
Multa bafta Catalin!


Stefan Iordache
antreprenor comunicare, cetățean implicat

Catalin este tot ce astept de la un politician. Un om fresh in politica, educat, implicat social, cald si plin de empatie, orientat pe solutii, antreprenor de success in domeniul digital. Il sustin din toata inima! Stefan Iordache – Antreprenor publicitate


Alexandre Almajeanu – antreprenor


Serban Alexandrescu
antreprenor comunicare, cetățean implicat

Citit, intens, empatic, umanist si fara frica de ridicol – in sensul bun al expresiei – Catalin pare fix modelul politicianului “de rit nou” dorit de genul nostru de electorat.
Un model clamat de toti cei cu care am vorbit in ultima vreme si care inca au retineri vis a vis de Alianta.
Si da, am scris “citit” – in vremurile noastre, capacitatea de a alia militantismul energic cu permanenta “auto-perfectionare” intelectuala este o calitate pe cat de rara, pe atat de necesara pentru a gasi traiectorii corecte printre pericolele noi si nebanuite ale acestui foarte problematic inceput de secol.


Anemari-Helen Necsulescu
consultant (și o excelentă scriitoare)


Aly Elsiddig
jurist, cetățean implicat


Marian Coman
scriitor, editor, scenarist, cetățean implicat


Robert Berza
manager proiecte ecommerce si publishing digital, cetățean implicat

“Duminica, la locale, am facut cu totii un pas destul de mare inainte apropos de gandire si valori europene, iar pasul asta a fost inspirat de intrarea in politica, in nucleul construit de Alianța USR PLUS, al unor oameni care au reusit deja sa isi construiasca o carierea de succes si in mediul privat. De ce e atat de important sa intre in viata publica oameni de succes din bula noastra?

Pentru ca la stat meritocratia e izolata, e o exceptie.
Pentru ca in mediul privat meritocratia e obligatorie; nu e un mediu perfect dar e foarte greu sa fii la varful unor companii sau proiecte daca esti cu adevarat foarte slab, dezinteresat de rezultate si fara chef de munca. Ca sa nu zic un hot cu acte.

Pentru ca sanatatea cetatii sa fie mai trainica avem nevoie de cat mai multi oameni care au simtit si inteles atat greul cat si succesul. Iar cei care au reusit sa intre deja la masa deciziilor ii vor inspira pe cat mai multi sa isi faca planuri pentru urmatorii ani. Tudor Pop mi-a fost coleg de facultate, Elena Lasconi de birou, dar primul din lista mea de oameni dragi cu care am povestit prin 2013 sa ne bagam in hora a fost Cătălin Teniţă. Era vara, abia ma intorsesem dupa ani de exil de prin Praga, eram in sabatic, si Catalin incerca sa ma convinga ca e momentul sa nu-mi fac planuri pt reintors in corporatie, ci pt incercat marea cu sarea in politica romaneasca.

Intre timp el a pritocit la acest plan deja niste mii de zile si nopti si in ultimii 7 ani a fost printre cele mai prezente suflete in zona ONG-#rezist, in paralel cu condus compania de IT pe care a infiintat-o acum 2 decenii alaturi de 2 colegi buni de facultate. Sunt 15 ani de cand am lucrat prima oara impreuna cu Tenita si e unul dintre oamenii cu care de fiecare data cand ma vad imi spun ca ar trebui sa ne zarim mai des si mai lung.

Cătălin Teniţă e unul dintre putinii oameni carora le-as da cheia de la casa fara sa ezit. Iar daca intr-o zi m-as muta sihastru pe ghetar as sta linistit daca l-as ruga sa “il dea pe fi-miu la arhitectura, daca nu ma intorc la timp”. Are un mix foarte rar de bun simt, coloana vertebrala, inteligenta ascutita si curiozitate de a invata permanent. In anumite zone simt ca e un om clar mai bun decat mine.

Mi-e usor sa spun ca il voi sprijini in incercarea lui de a intra alaturi de USR+ in lupta pentru parlamentare tocmai pt ca e extrem de simplu sa oferi vot si ajutor unui om pe care il valorizezi mai mult decat pe tine. Nici Catalin nu e perfect, dar e una dintre cele mai bune optiuni politice pe care le-am avut in ultimii 30 de ani atat ca om de echipa intr-un partid, cat si ca locomotiva in zona digitalizarii Romaniei.

Azi e prima zi dupa locale. Si, din punctul meu de vedere, e prima zi din campania pt parlamentare, care acum incepe de la alt echilibru al fortelor politice decat acum niste saptamani. Iar parlamentarele vor fi decisive pentru inca 4 ani. Intr-un meci atat de important eu imi pun atat o parte din sperante in Catalin, dar si o mare parte de incredere si convingere ca vor reusi atat el cat si echipa din care face parte.”


Vali Suciu
antreprenor comunicare, cetățean implicat

Pentru mine Catalin inseamna competenta, empatie si speranta. El este omul care m-a inspirat sa ma implic mai mult in actiuni sociale si civice. Omul care, atunci cand am vrut sa contribui si eu cu un gest de comunicare concret in zilele protestelor din Victoriei, a fost suficient sa i-l povestesc si el sa il faca posibil (vorbesc de flash mob-ul cu oamenii legati la ochi in fata guvernului). Asta in timp ce se ocupa de un milion de alte lucruri pentru familia lui, businees-ul lui si societatea civila. Este omul pe Facebook-ul caruia intru cand sunt la pamant de cata durere si incompetenta vad in jurul meu. Si plec de acolo drept. Este un om care argumenteaza, dezbate, propune gesturi concrete cu o etica si o empatie pe care nu am mai intalnit-o. Este un om cu care as face echipa oricand. Si este un om care ma face sa nu vreau sa plec din Romania.


Andreea Retea
scenarista si specialistă în comunicare digitală, cetățean implicat

“Îl susțin pe Cătălin în orice face pentru că mi-a demonstrat, în cei 14 ani de când îl cunosc, că este un om de nota 10. 

Este în primul rând un om foarte bun și corect. Ca prieten și ca antreprenor, mi-a demonstrat că de zeci de ori că ține la oameni. Este unul dintre puținii oameni pe care știu că l-aș putea suna oricând și mi-ar răspunde, m-ar asculta.

Este genul de om care vrea întotdeauna să afle mai mult, să facă mai mult și acceptă când greșește, fără ezitare. Asta poate părea nesemnificativ, dar eu cred că e un lucru esențial: să poți să accepți că nu le știi pe toate și să poți recunoaște că ai greșit.

În plus, experiența de business care îi dă exact backgroundul de care are nevoie pentru a înțelege mediul de afaceri, felul în care legile pot ajuta sau împiedica o inițiativă să funcționeze. 

Este foarte educat și inteligent. Cred că a citit de 15 ori mai multe cărți decât majoritatea oamenilor pe care îi cunosc, iar asta se vede în felul în care vorbește, explică, judecă. Înțelege profund orice situație și poate să vină cu soluții eficiente, unele poate surprinzătoare. Face mereu comparații dintre politicile din România și cele din alte țări, gândește interdisciplinar, are o minte extraorinară și o putere de muncă fantastică. 

Are talentul de a-i inspira și înflăcăra și pe alții. Cătălin poate muta munții din loc dacă vorbește despre ceva în care crede. Când scria despre legile justiției sau despre nevoia de a monitoriza alegerile cu observatori independenți a mobilizat mii de oameni. Este un lider înnăscut. Când am aflat că s-a alăturat unui partid politic, m-am bucurat: noi toți avem de câștigat cu un om atât de voloros preocupat de binele comun. Am convingerea că va ajunge departe în politică și va face schimbări de care noi și copiii noștri ne vom bucura. Și îi mulțumesc că vrea să facă asta. Chiar avem nevoie de el și de alți oameni ca el. “


Cătălin Rizea
Manager, cetățean implicat

“Cu Catalin Tenita merg pana la capatul lumii!

Din 2017, neintrerupt, de cand societatea noastra a stat aproape continuu intr-o tensiune extraordinara, am fost de nenumarate ori impresionat de fenomenala lui creativitate, de energia si putere de munca si priceperea in organizarea rapida si eficienta a formelor de rezistenta civica in fata abuzurilor.

Din discutiile noastre, intai virtuale si apoi in persoana in lungile marsuri de protest, am inteles ca impresionantele lui calitati sunt construite pe o sete de cunoastere unica si pe o generozitate care ma inspira si imi da speranta ca transformarea Romaniei intr-o democratie liberala vibranta este posibila si ca se intampla sub ochii nostri, acum.

Catalin este si un cititor avid (ii multumesc si aici, cu mult drag, pentru cartile pe care mi le-a daruit!) si un analist politic sagace, care deschide cu usurinta perspective foarte interesante si incitante.

Munca lui civica si politica este un model de actiune si onestitate pentru mine si, sunt sigur, pentru toti oamenii care il cunosc si care au bucuria sa ii fie apropiati, intr-un fel sau altul.
Da, cu Catalin Tenita merg pana la capatul lumii! “


Mircea Căpățână
Antreprenor, Cetățean implicat


Marta Ușurelu
Antreprenor, jurnalist, cetățean implicat

Uneori cand simti ca nu mai exista speranta, apare Catalin cu o solutie. De cand l-am intalnit prima oara, mi-a aratat ca are puterea si este hotarat sa rezolve probleme pe care noi, ceilalti, le evitam adesea. Poate pentru ca nu mai vrem sa ne lovim de ele si nu mai credem ca se rezolva.

Catalin are insa curajul sa schimbe lumea prin calm si tenacitate si prin solutii creative care uimesc si arata ca atunci cand vrei sa schimbi ceva, se poate! Il cunosc si-l admir pe Catalin de 15 de ani. Pentru mine, a fost si este o enciclopedie de idei, de solutii, de posibilitati. De bine.

Nimeni nu reprezinta mai simplu ideea de om bun si de bine asa cum pur si simplu o face Catalin.


Paul Kasprovschi
Profesionist în comunicare, cetățean implicat


Sorin Trâncă
Antreprenor în comunicare, cetățean implicat

“Ca sa nu ma lungesc prea mult, o sa spun despre Catalin ca l-am pupat de doua ori in viata. Prima data era foarte cald, a doua oara era foarte frig. De fiecare data am simtit ca omul ala merita sa simta imbratisarea si sustinerea celor ce nu au energia si spiritul lui de sacrificiu, nu pot fi si foarte calzi, si foarte reci, si lucizi, dar si pasionati, si antreprenori, dar si pasionati de Bach… si Catalin, dar si Tenita.”


Dragoș Stanca
Antreprenor în presă și publicitate digitală, cetățean implicat


Oana Gheorghiu
Cofondator Dăruiește Viața, cetățean implicat


Alex Lăpușan
Antreprenor IT, cetățean implicat

“Sunt Alex Lapusan si vreau sa va retin atentia pentru 60 de secunde.
Il sustin pe Catalin Tenita in cadrul alegerilor interne USR-PLUS pentru stabilirea candidatilor in alegerile parlamentare.

L-am cunoscut pe Catalin cand avea doar haina de antreprenor pe el, cand costruia agentia digitala TreeWorks.
De altfel cred ca multi ati auzit sau chiar folosit proiectele lui: TPU, fbMonitor sau Zelist.
L-am reintalnit pe Catalin pe Facebook unde s-a dovedit a fi un adevar lider de opinie, nu numai cu vorba scrisa ci si cu statistica si analiza subiectelor la ordinea zilei.
L-am reintalnit de altfel si in strada, in mai toate zilele protestelor de la Victoriei, am facut amandoi tratamente cu gaz lacrimogen in fata Parlamentului in noaptea filibusterului USR.

L-am reintalnit ca organizator pentru proiecte cu impact in miscarea care a facut posibil imposibilul: romani care voteaza o noua formatiune, una diferita de partidele vechi, compromise. M-a convins sa donez bani, pentru insignele #rezist sau pentru mainile de carton.

L-am intalnit si pe micul ecran, in postura de tinta a Antenelor.
De fiecare data cand l-am intalnit, Catalin a fost la fel: jovial, costructiv, analitic.

M-as bucura sa-l vad pe listele USRPLUS. M-as bucura sa am sansa sa il votez.
Sunt convins ca astfel de oameni, atunci cand fac pasul sa intre in politica, trebuie sprijiniti.
Eu sunt pregatit sa il votez, va rog sa il votati si voi intern.
Multumesc!”

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta