Puterea revoluției oamenilor cuminți

P

The Wilson Quarterlyeste revista scoasa de Woodrow Wilson School of Public & International Affairs​ din Washington DC.

O revista prestigioasa care cauta sa surprinda tedintele globale, prin numerele ei tematice, scoase cu frecventa trimestriala.

Daca intrati pe site veti gasi numerele despre granite, despre criza apei, despre soarta ordinii globale, despre era dezinformarii, despre provocarile climatice sau despre spatiu ca frontiera. Scrise extrem de bine. Va spun ca intr-o zi mi-am petrecut cam vreo 5 ore tot citind si invatand.

Numarul actual, cel aparut chiar astazi, este despre Puterea Protestului – vorbind despre protestele globale din ultimii ani.

Si am avut onoarea (absolut nemeritata) sa pot scrie si eu acolo, despre protestele din Romania. E mai degraba o perspectiva partiala si personala. Initial era un articol substantial mai lung, dar constrangerile de spatiu au dus la eliminarea sau condensarea anumitor povesti secundare. Sper insa sa le spun alta data, caci merita pastrate.

Multumiri lui Stefan Voinea si lui Cornel Brad pentru pozele extrem de expresive, lui Paul Balogh pentru stilizarea textului, lui Chiriac Corin si Irina Toma pentru recomandare. Si lui Richard Byrne pentru ca este un editor absolut extraordinar.

Si o recomandare: cititi in primul rand celelalte articole din acest numar. Si celelalte numere. Aveti multe de aflat si invatat.

Si mai ales multumiri din suflet acelor oameni generosi si dedicati si idealisti care au facut istorie in pietele Romaniei. Care au salvat aceasta tara de la o cadere in autoritarism prin persistenta si curajul lor de mai mult de doi ani, prin prezenta lor constanta in strada. Sunt mandru ca sunt prieten cu atatia dintre ei. Ii iubesc ca exista.

https://www.wilsonquarterly.com/quarterly/the-power-of-protest/the-step-by-step-revolution/

About the author

1 comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta