apropo de bloggerul exmatriculat si de suspendare

a

Nu e un pic ciudat ca peste 99% din oameni au terminat liceul/scoala generala cu media 10 la purtare? Cat de perturbatoare poate sa fie minoritatea de 1% a celor sub 10. :)) Si ce tara frumoasa am avea fara ei.

About the author

11 comments

 • depinde si pentru ce se scade nota la purtare…la noi era si o regula de fier, la 3 absente nemotivate, de exemplu, 10-le se ducea naibii..iar pentru cine a terminat Dreptul (sper ca mai e valabila faza si acum, daca tot am suferit in liceu) admiterea era imposibila fara 10 la purtare, pe vremea mea, maica;)

 • Nu e ciudat. Pe de o parte “disciplina” asta n-a fost niciodata altceva decit o timpenie formala. Pe de alta parte, daca te uiti nitel in urma, vei gas o multime impresionanta de obraznicaturi care au impins lumea inainte. In ce priveste ultima ta afirmatie, sper ca e o gluma.

 • Nici eu n-am avut 10 la purtare. In clasa a XI-a chiar m-am pomenit cu 7 la purtare. Motivul? Am venit la scoala fara matricola de 11 ori (era anul 1988). Comportament antisocial curat, monser.

 • Pun pariu ca majoritatea celor cu nota scazuta la purtare au gresit intr-un fel sau altul. In ce ma priveste n-o sa inteleg niciodata de ce am avut mai mereu 7 si 8, in conditiile in care nu deranjam pe nimeni aproape niciodata. Pur si simplu eram absent cu saptaminile. Poate ar fi trebuit sa dau in judecata statul roman. Mi-a fost sifonata serios imaginea. Azi poate as fi fost ministrul Notei la Purtare daca nu mi-ar fi intinat astia foaia matricola.

 • E foarte directa legatura (sau nu):
  – suspendatau’ de zilele astea era (daca nu era tacsu’ si viitoru’ sau de umil palmas la Anvers NU a lu’ tanti secu – a zis-o clar nenea cnsas-u’) un notoriu exmatriculabil (doar atat, nu si exmatriculat, zisei de ce), dupa cum se lauda la inceputu’ scolii de pe la 15 septembrie 2006 (desi ar putea zice ca actele respective erau unele de dizidenta, de distrugere a sistemului ticalosit de atunci – ce precoce ar fi fost sa fie nenea basli, in cazu’ asta!!!). Poate s-au cam strecurat ceva exagerari!!!!;
  – exmatriculatu’ din zilele noastre e un “pustiulica teribil” (ce m-a facut sa-mi pierd cateva ore, zilele astea, sa-i citesc “zicerile”!!!), care e una dintre victimele sistemului de invatamant ticalosit, ce contine un corp profesoral care “pute” si caruia ii dardaie budigaii de spaima inexorabila a inadaptabilitatii la noile date, sistem ce are regulamente picate in desuetudine si inepte.
  Totusi, nu trebuie trecut asa usor cu vederea evenimentu’ exmatricularii (daca e real) – e vorba de libertatea de exprimare (e diferita cea din spatiu’ virtual fata de cea din realitate?! scl probleme legate de exprimarea opiniilor etc).
  In plus, n-am cunostinta de studii, disertatii, teze serioase, de la noi, de pe la romania, in legatura cu blogosfera.
  Si altele foarte multele …

 • Nu cred ca isi cultiva cineva absenteismul de florile marului ***. Chiulul (mai ales in adolescenta) inseamna refuz sau fronda, nu e un demers estetic si nici o lene metafizica. In ce ma priveste a fost vorba mai degraba de un modus vivendi – m-am inteles cu sistemul de invatamint doar pastrind distanta, frecventindu-l cu moderatie, adica pina la limita suportabilului. Probabil ca elevii de nota zece la purtare sint mai puternici, suporta mai mult si mai usor.

  *** aici ar nitel fi de discutat, dar e usor offtopic.

 • Dar absenteismul pt stat in baruri si fumat, pt a fi cool? Sau pt ca nu si-au facut tema? Please… Nu fa victime si eroi din chiulangii.
  Exista exceptii si exceptii.

 • Confunzi cauza cu efectul. Scoala ar trebui sa fie cool si nu e. A zace intr-un bar este cool, a fuma la fel. De-aia se practica si dupa ce este depasita virsta default a revoltei. In ce priveste ultima ta afirmatie, o sa-ti raspund asemenea: nu incerca sa acreditezi ideea ca scoala este un templu, pentru ca nu e. SI nici macar nu exista exceptii.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta