asa, pe fuga

a

(asa pe fuga, ca sa nu ma razgandesc si sa o las balta din nou cu blogul asta :))

* update pentru oamenii care mai mai intrau pe aici sa citeasca despre o carte: daca nu am scris pe aici nu inseamna ca nu nu  am citit. din contra cred ca 2009 a fost cel mai rodnic dintre aniii care incep cu “200” (adica dupa ce am terminat facultatea

* am citit ieri Why I want to fuck Ronald Regan -  ca imi cumparasem Ballard – Complete Stories (cartoi misto, cam 100 de povestiri/nuvel). Scrisa in 1968. Crash like. Si am zis “jos palaria pentru insight”. Si mi-am spus “am ajuns acolo si in .ro” Traiasca politicianul media si media politicianista, but thank you, no thanks.

* si am (re)citit si Zelazny – A Rose for Ecclesiastes. Scrisa la 25 de ani. Cu o cultura si o bogatie de referinte subtile pe care majoritatea oamenilor nu le dobandesc niciodata. Cred ca nici eu. Sau poate multe sunt de show-off. La 25 de ani ai nevoie de show-off. de fapt poate d-asta nu am mai scris in ultima vreme pe blogul asta, pentru ca m-am vindecat de o anumita forma de exhibitionism. Anyway azi-noapte am citit respecitva povestire si cezareic mi-a parut un pic rau (de fapt  mai mult decat un pic 🙂 ca nu am apucat sa fac tot ce mi-am dorit. Ca uneori ma simt un pic depasit, ca timpul trece, ca mi-as dori sa am mai mult timp pentru carti si pentru prieteni, sa nu imping la caruta internetului asa mult, e o caruta doar.  Si totusi e ok. Doar ca la 32 ani vezi lucrurile ceva mai altfel decat la 27 (cred ca atat aveam cand scriam cu pofta pe blog). Sovai mai mult, te gandesti mai mult la noima si uiti care e noima invartindu-te in jurul ei. Mofturi de fapt si ganduri de om bine hranit.

* Poate ajung sa povestesc despre Coreea de Nord o data (ca acum asta esteun subiect de interes pentru mine). E 1984 real. Si de doua ori mai oribil ca originalul. Orwell nu a mers suficient de departe. Si nici Ballard cu policianul media. Cu influenta media si prostirea media. Traim intr-o lume eficienta: ne dapasim productia la hectar, viteza microprocesoarelor, capacitatea hardurilor, emisiile de CO2 si estimarile negre legate de politica, media, pierderea subtila a libertatilor :))

* poate scriu si mai pe larg despre editia aia Zelazny pe care mi-am luat-o. Cea mai binefacuta editie a povestirilor unui scriitor, ever. Sau cel putin citita de mine.

About the author

6 comments

 • Dap, aia e. De fapt le am doar pe primele 3, iar urmatoarele 3 vin in vreo 2 saptamani.

  Sunt extraoridnare nu numai ca grafica, ci in primul rand ca si contextualizare a povestiror (explicatii ale autorului, note de subsol, pezii inrudite, bio/biblografie extinsa etc)

 • mie mi-au fost promise toate 6 de ziua mea, asa ca astept cu foarte mare nerabdare ziua respectiva. cu cat citesc mai mult despre colectie, cu atat suna mai bine… iar zelazny e autorul meu preferat.

 • norocoaso 🙂
  chiar e un cadou super.
  Si cele trei pe care le am chiar sunt extraordinare. Si nu vorbesc neaparat de design, ci de ce e inauntru.

  Si eu le astept pe celelalte trei, desi ma indoiesc ca le termin pe astea pana atunci, mai ales ca mai am si altele de citit.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta