Buffalos and Underdogs

B

Tocmai imi beam un paharel de whisky (Jack 🙂 si fredonam Buffalo Soldiers: I’m just a buffalo soldier in the heart of America.

Si mi-am adus aminte ca Buffalo Soldiers au fost prima data numiti calaretii negri dintr-un regiment etnic in timpul Razboiului Civil. De catre indienii cherooke. Stolen from Africa, brought to America. Mai multe pe wikipedia normal. Daca nu ma insel a fost ultimul regiment segregat care a fost inchis, tocmai din cauza statutului de elita, prin anii ’50.
Si uite ce bine s-a descurcat o unitate de aviatie all-black in WW2.

Si daca tot veni vorba, stiati ca unitatea care a primit cel mai mare numar de Medalii de Onoare a fost una compusa numai din japonezi? Compusa din voluntari care s-au oferit sa lupte pe frontul din Europa. Voluntari care au iesit din lagarele ce concentrare din vestul Americii. Lipsiti de drepturi constitutionale. Si tot unitatea asta a avut mai multe rani pe cap de combatant decat orice alta unitate (cred ca in jur de 1,5 3,14 scrie pe wikipedia – pur si simplu se ofereau sa se intoarca in lupta desi nimeni nu le cerea asta).

Care e morala?

1. Cand cineva vrea sa demostreze ceva, cand este the underdog, cand lupta pentru vise (nu pentru paine), atunci se intampla miracolele. Si apropo de asta, apartenenta la un grup e foarte importanta. S-a demostrat si in razboaie – unitatile etnice sau teritoriale sunt mult mai eficiente – comunitatea de spirit, de sange, de rudenie conteaza

2. Be a Buffalo soldier. People will remember.

About the author

1 comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta