Dilemateca 4

D

M-am plimbat cu Dilemateca in ghiozdan mai mult de o saptamana, dar uite ca abia astazi izbutesc sa scriu ceva telegrafiat despre ea. Am impresia ca echipa Dilematecii devine din ce in ce mai tare de la numar la numar. Daca primul era relativ flimsy, numarul patru este chiar super dens.Inclusiv pe partea de materiale mai perene: un reportaj despre biblioteca penitenciarului Rahova  si cateva fragmente de Constanta Vintila-Ghitulescu. Noutati din lumea literara romaneasca si internationala plus o tona de recenzii. Cel mai mult mi-au placut cea la Blazare-Petre Barbu a lui Florin Dumitrescu, precum si cea la “Sa nu ma parasesti”-Kazuo Ishiguro a lui Andrei Gorzo. 

Plus materialul foarte bun al lui Mircea Vasilescu despre calatorii si literatura de calatorie. Plus un editorial foarte pertinent al aceluiasi, numit “Dreptul la replica”. Excelent, chiar.  

Inca doua chestii din Dilemateca. In primul rand monumentul cartilor facut in Germania pentru promovarea spiritualitatii cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal.

 Si mai ales randurile astea din raspunsul Norei Iuga la ancheta despre lectura:

“Ceea ce a fost candva prea putin vrea sa se intoarca si sa mai incerce o data. M-as intoarce mereu la Micul Print, la Vuietul muntilor, la Femeia nisipurilor, la Thais, la Pravaliile de scortisoara, dintr-o placere neterminata ca la o femeie pe care o intalneai la mari distante de timp si acum tot o mai doresti. N-am avut niciodata carti de zi, nici carti de noapte. Nici barbati de zi, nici barbati de noapte. Lipsa mea de imaginatie. Cartile vin la mine, nu ma duc eu la ele. Cand citesc carti mult laudate, dupa 10 pagini le inchid si le uit. Ador sa deschid o carte la intamplare si sa nu o mai las din mana. Cred ca nici atunci nu citesc, traiesc.”

About the author

4 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta