Draga elefant.ro

D

Draga Elefant.ro

Nu cred ca o sa apuci sa citesti asta (deh, vacanta acum & multe treburi cand te vei intoarce, dupa probabil 2 saptamani de regulamentar repaos) dar scriu totusi. Pentru ca ai fost in 2012 numarul 1 in topul meu de magazine online romanesti, dpdv al comenzilor date de mine, estimez cam vreo 25-30 comenzi, fiecare probabil cu o medie de 4-5 carti, si probabil nr. 2 magazine romanesti dpdv valoare (dupa Emag).

Asadar, ca fan si posesor de card d-ala de fidelitate cu 15% reducere iti spun ca nu ai facut o treaba foarte buna acum 2 zile cand ai limitat reducerea aia de 15% la un plafon maximal de 30% total reduceri (Adica, pentru cei neavizati, daca ai o carte cu reducere 25% si apoi bagi codul de card fidelitate iti da 30% in loc de 40% cat ar fi dat pana acum).

Sunt convins ca exista ratiuni economice foarte logice (fac pariu ca eu, cu tot volumul de cumparaturi, produceam paguba – si ca exemplu dau ultima achizite, cartea aia rosie a lui Jung, la care voi ofereati reducere upfront de 41% iar eu am maximizat-o la un 56% reducere dupa introducerea cardului + transport gratuit ca peste suma aia de 120 RON).

Asadar nu condamn masura in sine. E normala, logica, si tine de sensul businesului sa vindeti in castig (sau cel putin nu in pierdere). Chiar radeam la munca ca eu sunt un client venit din iad pentru voi, va fac damage cu fiecare cumparatura, caci vorba stramoseasca “only fools buy retail”.

Ce nu mi se pare ok este modul in care ati comunicat modificarea. De fapt nu prea ati comunicat-o deloc activ, aparea un link doar dupa ce bagai codul cardului de fidelitare/fidelizare/sau-cum-s-o-zice. Guys, la cate newslettere rather junky trimiteti mai incapea si unul adresat clientilor vostri cei mai buni.

Iar al doilea repros – daca ii iei omului ceva, mai ales omului care vrea sa iti dea banutii lui, ar fi bine sa ii dai ceva la schimb.
In locul plafonarii aleia (repet logice) mi-ar fi placut ca heavy buyers sa primeasca ceva de genul:
– prioritate la procesarea comenzii (sa aud ca a plecat in aceasi zi si ca o primesc in maxim 24 ore for sure)
– un plafon mai scazut la transport gratuit (cel putin in Bucuresti cred ca ar fi fezabil pe la un 7-80 RON, for sure)

– un fel de aplicatie de ipad cu preview-uri de ebookuri (kind of The New York Review of Books) – contentul il aveti deja pe blog si pe site, trebuie doar impachetat

Idei ar fi destule, zau asa.

Cu alte cuvinte, voiam doar sa iti zic, tocmai pentru ca iti sunt fan, ca mi-ar fi placut mai multa transparenta and un pic de sugarcoating cand ii iei omului chestii.

PS Si inca o chestie, guys. In ultima vreme ametiti rau termenele de livrare. Iar asta, coroborat cu interfata in care toate comenzile apar ca “procesat” e extrem de fustrant. Poate integrati cumva cu AWB-urile curierului astfel incat sa stim si noi pe unde sunt comenzile. De pilda eu am niste comenzi care trebuiau livrate pe 20-21 la firma. Acum e 24 si faza mai nasoala e ca inauntru erau carti de copii, pentru Craciun.

About the author

1 comment

  • Eh, pretentii.. Ei vand in masa si nu au timp sa se gandeasca la asa ceva. Sunt o groaza de oameni pe net care se plang de ei. Eu insumi am avut ceva probleme cu ei in ceea ce priveste comenzile..

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta