Mai este timp pana la anul?

M

Pe la inceputul lui septembrie 1959, a avut loc o intalnire intre John Fitzgerald Kennedy, fratele Robert si sefii campaniei.
Oamenii au analizat pe parcursul intregii zile ultima luna de campanie, dinaintea alegerilor. In detaliu, de la mesaje la presa si bugete, de la mitinguri la proceduri interne. Cu o zi inainte discutasera perioada de la nominalizare la intrarea in ultima luna.

Alegerile se tineau pe 6 noiembrie 1960, asadar 14 luni mai tarziu.

Scriu asta pentru ca mi se pare foarte ciudat ca in Romania, la mai putin de 13 luni departare de alegerile prezidentiale nici unul dintre candidatii dreptei nu spune clar “Da, frate, eu voi candida. Sigur, nu cu “daca o cere tara sau situatia o impune”. Eu vreau sa fiu presedintele tarii astea!”

Si aici e vorba si de Ciolos, si de Iohannis (a zis ceva, dar asa vag, intr-o zi de duminica), si de Barna (sau cine ar putea fi candidatul USR).

Mi se pare o chestie foarte neserioasa, zau.
Mi-ar placea sa vad programele. Sa vad strigatele de lupta. Sa vad energie. Furie. Hotarare.

Iar daca e vorba de o temere ca se pune Antena 3 cu tunul pe ei, e si mai nasol. Pentru ca daca adversarii nu se pun cu tunurile, nici potentialii votanti (aia dincolo de baza solida, aia care voteaza sau nu voteaza) nu se activeaza.

Iar lebede d-alea negre cum a fost cu Iohannis vs Ponta nu sunt chestii care sa se intample tot timpul.

Repet, eu as vrea sa-i vad pe oamenii astia zicand foarte clar “Eu vreau sa fiu presedintele Romaniei!. Si m-am apucat de lupta, si va astept alaturi si asta e planul.”
Acum, nu pe la anu’, dupa vacanta de vara.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta