Multumiri pentru FiecareVot

M

 

S-a creat cumva ideea (fake news 😀 ) ca eu as fi foarte responsabil de treaba cu FiecareVot.

Este 99% fals. Daca e sa fi facut ceva, eu sunt doar ala nebunul care am aruncat niste pietre. Dar inteleptii care le-au prins si care au facut un castel din ele sunt alti oameni. Mult mai buni decat mine.

In primul rand (si cu riscul de a-mi aprinde paie in cap) este un om fara de care lucrurile nu s-ar fi intamplat, in mod garantat. Omul asta se numeste Cosmin Pojoranu. E omul care, in momentul in care am inceput sa vorbesc despre necesitatea de a aduce oameni in zona civica, a prins ideea din zbor. Si ne-a dat sediul lor (Colivia @Funky Citizens) pentru prima intalnire, la inceputul lui Iunie. Si pentru a doua, a patra (a treia a fost la CENTRAS – thx Vio Micescu si Dana Ilea) si pentru urmatoarele. Si, mai important, ne-a dat din berile lor 🙂

E omul care a jucat pe tot terenul. De la notat idei, la calmat spiritele, de la sustinut partea de comunicare, la produs videourile si infografice, la scris material, la cautat oameni, la tinut la Funky initiativa in Noaptea ONG-urilor, la filtrate si acreditat observatori. Si la multe altele care imi scapa.

Al doilea in lista asta este Septimius Parvu – de la ExpertForum. Care s-a inhamat la drum, desi aveau deja multe alte chestii pe cap, fara bugete, fara discutii interminabile, doar din dorinta pur altruista de a face o chestie pentru binele comun.

Ei doi sunt oamenii carora li se datoreaza reusita.

Apoi e vorba de colegii lor (Elena si Alina Calistru, Radu, Andrei, Cezara) care au facut in ultimele doua saptamani munca care initial ar fi fost alocata unui numar de minim 10 persoane. Filtrare, alocare, verificare, realizare de acreditari, trimitere prin posta, 48 de ore non stop in sambata si duminca votarii la call-center si multe altele.

Colegilor de la CRC – COnstanta  si CSD – Cluj: Cosmin Barzan si George Jiglau. Cele doua organizatii regioanale care au facut observare alaturi de Expert Forum si Funky Citizens.

E vorba de Maria Krausse (Observator Electoral) care a avut un rol absolut decisiv in partea training si de support al observatorilor. Ea a realizat newsletterele saptamanale, ea a tinut sesiunile de training, ea a contribuit la manuale, la alocare, la call-center. O persoana extraoridinar de profesionista si in acelasi timp cu un simt al umorului. (Si mai vorbim si de benzile desenate ca support de manual, next time ; )

E vorba de Eugen Erhan, Gabriela Kojecki si  Razvan Diaconu care au facut partea e vizualuri si HTMLizare, e vorba de Victor si de Bogdan care s-au ocupat de programare (multumim guys pentru toate noptile in care v-am frecat in stanga si in dreapta).

E vorba de oamenii  de la Code 4 Romania (Bogan Ivanel, Olivia Vereha, Bogdan Vizureanu si toata gasca de acolo) care au stat inchisi cu cheia in hub in cele 2 weekenduri dinainte de alegeri (desi unii aveau obligatii familiale) si au programat o aplicatie care a functionat absolut magnific.

E vorba de Sanda Foamete, de Adela Rapeanu, de Monica Badiu care au lucrat pe comunicare – sorry ca nu am putut sa ducem la sfarsit chiar toate ideile. E vorba de Catinca care a tinut sus pagina de Facebook.

E vorba de multi alti care mai mult sau mai putin, si-au dat din timpul lor, din relatiile lor.

Multumiri lui Horia Nistor, lui Tudor Muscalu, lui Daniel Secareanu, lui Marius Deak, lui Florin Grozea, lui Dragos Stanca, lui Alex Lapusan, oamenilor dragi de la Initiative Romania (Mihai, Elena, Diana)  care a crezut din prima zi. Sunt parte a gastii.

E vorba de oamenii dragi de la TNT si Fan Curier care au pus trimis in conditii excelente, intr-un timp foarte rapid, plicuri pe ultima suta de metri. E vorba de Dan Iavorsky care ne-a dat Solutia de SMS-uri care a fost extrem de utila in ultimele zile, pentru a comunica efficient cu cei inscrisi.

E vorba de Elena Coman (TechSoup)  si  Ana Sipciu (Google) care ne-au ajutat sa luam bugetul de Google Grands rapid

E vorba de Mircea care a filmat. Si de Radu care mi-a facilitat intalnirea (si a filmat-o) cu domnul Filipescu de la GDS (noi astia mai tineri trebuie sa “exploatam” mai mult resursele de intelepciune civica a celor mai in varsta). Lui Radu Stanciu care a facilitat prezentarea de la PROTV, la  George Buhnici.

E vorba si de cei care au dorit sa mearga ca observatori insa la un moment-dat si-au dat seama ca nu mai pot. Guys, dorinta vostra de a participa este un semn pentru viitor.

E vorba de toti oameni care au raspandit mesajul pe canalele lor de Facebook. Va iubim, Simona Tache si Cabral. Si va vom mai exploata pentru binele tuturor! 🙂

Si mai ales e vorba de cei peste 1000 de observatori care si-au dedicat 24 de ore battue pe muchie ca sa faca o chestier absolut extraordinara.

Fiecare dintre ei a crezut si crede intr-un viitor pe care ni-l putem face doar noi, impreuna.

Sunt oameni acolo (si spun doar cativa care imi trec prin cap repede: Crenguta Rosu, Cristi Manafu, Eliza Rogalski, Razvan Baciu – si repet multi altii, va rog sa ma iertati ca nu trec o lista mai mare) care s-au comportat ca niste cetateni normali avand in cap fix idea ca trebuie sa faca ceva pentru societate, nu pentru avantaje personale.

E vorba de fiecare dintre cei 1000 de observatori…

Si sa va zic o chestie care ma bucura pe mine foarte mult. M-am vazut ieri cu Septimius si Elena. Erau muci de oboseala (da stiu, nu e un cuvant frumos – la “oboseala” ma refer).

Dar pur si simplu straluceau. De parca venisera de la o prima intalnire, in adolescenta. Caci asta s-a petrecut zilele trecute. O prima intalnire reusita intre ONG-uri si cetatenii care vor sa se implice de acum.

Si tot o chestie care ma bucura inca si mai mult: Mergeti pe Geeks for Democracy (grupul de Facebook) sau pe pagina FiecareVot.

Si cititi comentariile oamenilor care au observat, care au stat vreo 24 de ore in priza, nedormiti (o parte pt prima data in viata), prin sectii, au numarat cu comisia vreo 3 ore minim, unii in frig, altii in conditii mai putin funny.

Toate zic acelasi lucru: “Gee, it was an amazing-awesome ride. We should do it again!”

Si o sa o mai facem din nou 😀

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta