Obsesii cromatice pe ziua de azi

O

De dimineata am venit pe jos, ca sa imi aud gandurile. Mi-am auzit obsesiile cromatice, insa.

Intrebarea numarul unu: Daca as fi sfant, ce culoare as vrea sa aiba aura mea? Dupa ce m-am chinuit cateva minute cu diverse combinatii si variante, cu scheme analitice sau intuitive de detectare a culorii adecvate, am respins intrebarea wittgensteinian pe motiv ca este pur si simplu absurda. In primul rand nu am cum sa fiu sfant, that’s for sure. Si oamenii care ma cunosc pot sa garanteze. Nu exista sfinti enervanti, e o contradictie in termeni. Si, chiar daca printr-o derogare extraordinara ar fi asa ceva, e clar ca aura nu ai cum s-o alegi. Ti-o da Dumnezeu, nu? Sau poate el e prea ocupat si de asta se ocupa seful sfintilor, unul dintre The Big 12 (Petru sau Pavel sau Ioan, banuiesc?) E ca la armata, aura se da pe inventar. Si poate ca sunt diferite divizii: sfinti taumaturgi cu aura alba, sfinti propovaduitori cu aura albastra, sfintii finantisti – adica marii contribuabili donatori – cu aura aurie, sfinti razboinici cu aura kaki sau de camuflaj. Deci intrebarea asta a ramas fara raspuns. De fapt si fara sens logic. Dismissed.

Intrebarea numarul doi: Daca as fi cavaler Jedi, ce culoare as vrea sa aiba sabia mea? Desi poate parea un soi de reformulare a primei intrebari, nu este chiar asa. Intrebarea asta nu e total absurda, desi e relativ improbabila. Dar totusi, as putea fi un cavaler Jedi. In Australia sunt peste 70000, iar in Marea Britanie sunt 0.7% din populatie. Cititi aici daca nu ma credeti. Asadar asta clar s-ar putea. Sabia e mai greu de confectionat din punct de vedere tehnologic, dar sunt convins ca se lucreaza la asta. La naiba, e o piata de peste 150000 de cavaleri cu acte in regula. Plus milioane de fani obisnuiti.

Deci, ce culoare? Nici la asta nu am dat raspuns. Rosu e evil, la fel si negru, violet are Samuel Jackson tocmai ca sa se diferentieze, galben e urat, bleu e comun, verde – e o idee, ma mai gandesc. Ma gandeam la un model zebra (dunga alba, dunga neagra). Are avantajul pragmatic ca inamicul va incerca inconstient sa “ocheasca” partile negre (adica transparente, de fapt) sperand ca este o sabie intrerupta. Ma mai gandesc si voi pune un “later update” daca ajung la o concluzie.  Iar dupa aia, ma voi intreba ce fel de monograma, ideograma, citat, logo sa am pe manerul sabiei.

About the author

3 comments

  • Sfantule Jedi,
    Cred ca ale tale ganduri se zbateau sa se odihneasca:) Mai intai au cautat linishtea. Apoi, cu cat te apropiai de locul de batalie, le-ai mobilizat… dandu-le un sens shi o directzie apropiate exercitziului zilnic. Modelul zebra de ex. cred ca era la intersectzia moshilor cu pache:)
    Am auzit ca vara asta se poarta bleumarin/alb (dungi marinareshti). Fii jedi-supercool:p Asorteaza sabia cu basca:)

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta