silent 5

s

Azi mi-am dat seama ca legea a doua termodinamicii nu functioneaza in ceea ce priveste oamenii. Legea aia cu apa calda si apa rece care dau apa calaie. Oamenii fac fapte rele, apoi fapte bune, insa unele nu le anihileaza pe altele. Suntem un sirag de abjectie si de frumusetele. Macar unii dintre noi.

Tot astazi m-a bufnit rasul dandu-mi seama ca Vali zugravul se deda la Glenfidchul meu de 12 ani. Cred ca nu isi da seama ca nu e tocmai coniacul Unirea. Sau poate gaseste un sens cvasiestetic in aroma de butoi de stejar a single maltului :)) Anyway am vazut ca aproape a terminat sticla din frigider. Trebuie sa ii iau alta si sa i-o las acolo.

Si tot astazi am ascultat un concert frumos de Mozart pentru harpa si flaut. E infricosator sa te gandesti ca asemenea creatii vin dintr-un bulgare de carne si sange. Atunci ce suntem noi? In cele din urma exista doar un creator la o suta de milioane. Restul traim, mancam, facem bani, facem lucruri, facem copii, si daca avem norocul putem sa ne bucuram de creatiile celor cateva zeci, maxim sute care au insemnat cu adevarat ceva.

Si tot astazi mi-am dat seama ca Orfeu e un personaj mediocru. Trebuia sa se intoarca in infern. Si sa cante acolo pana la moarte. Atunci l-ar fi egalat pe Prometeu. Abia atunci ar fi putut alege curat, dincolo de pasionalitate. Poezia adevarata transcede referentul.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta