fbpx

Vesti bune pentru bloguri .ro

V

Lucrurile incep sa se miste in zona asta de comunicare online. Fireste, suntem inca la nivelul de secta prin catacombe 😀 Mai e pana blogomania sa detroneze televiziunea ca religie de stat.

1. Cei de la Editura Tritonic (mai precis Michael Haulica care este coordonatorul colectiei Fiction) au decis sa introduca in mixul lor de comunicare, pe langa revistele si emisiunile literare, si blogurile care au continut literar. Asa ca ieri dupa-amiaza, impreuna cu Jen – Mostly Harmless si Iulian – Poiana lui Mayuma ,  am stat la o sueta relaxata cu Michael Haulica si Bogdan Hrib – directorul editurii. Dan si Lucia n-au putut sa ajunga, insa nu-i bai ca vor mai fi si altele. Asadar am discutat despre profesionalismul scriitorilor, despre ce inseamna sa promovezi un scriitor, despre colectia Fiction si urmatoarele aparitii editoriale, despre relatia cu distribuitorii si despre alte o sumedenie de lucruri.

Felicitari pentru initiativa. Sunt convins ca este prima initiativa de acest gen a unei edituri romanesti. Si sper ca si celelalte edituri sa priceapa cam la ce or fi bune si blogurile astea. Michael zicea ca in ultima vreme aude mai des “Am cumparat cartea X ca am citit despre pe blogul cutare” decat “Am cumparat cartea X pentru ca am citit in revista cutate”.

Iar daca e asa, are o logica. Si prin faza asta colectia Fiction are o atitudine foarte curajoasa – la fel ca si prin promovarea unor scriitori netestati pentru cititorii romani (care sunt mai degraba obisnuiti cu dihotomia Isaac Asimov / Saul Bellow, decat cu mixturi fantaste, suprarealiste, ambigue ca taxonomie, precum promoveaza ei. Pe de alta parte, trebuie sa credem ca valoarea se impune prin ea insasi, chiar si in conditii neideale.

So, to make it short, voi scrie mai des despre cartile din colectia Fiction pentru ca oamenii fac treaba super buna acolo. Si pentru ca o sa creasca si ritmul aparitiilor. Si pentru ca azi dimineata am descoperit un autor demential – Jeff Vandermeer 


2. A doua chestie misto a fost intalnirea pentru tricoul de blogger. Jos palaria pentru efortul depus de Cristi Manafu si de Dorin Boerescu si Luiza de la Speed Promotion. Chiar arata super misto si peste vremuri or sa se vanda la preturi fabuloase la licitatie, trag eu nadejdea. 

Iarasi oameni super-tari (mi-a facut placere sa ii cunosc pe Dorin si pe Richard – Jobsessive ), iarasi discutii inteligente, haioase si intelectuale, iarasi bere. Si l-am cunoscut in persoana pe Florin Dumitrescu – tipul care a compus versurile meseriase de la Sarmalele Reci (Mama ce tari erau acum vreo 10-12 ani cand eram eu la liceu. Ce versuri!!! BTW, au concert saptamana viitoare in Utopia, vineri 25 august). Si inca un pont, ca ma simt generos azi. Bloggerul care isi face primul un bar si organizeaza diverse intalniri and stuff are un bussines garantat. Acum se merge La Motoare pentru ca e mult spatiu si e mai usor de reperat, dar cine vine cu o oferta mai buna a luat piata. Ceva cam ca Cheers, cum zicea si Tudor.

Sa vedem ce ne va aduce toamna 🙂 

About the author

3 comments