fbpx

Where?

W

Coming Back To Life – Pink Floyd pe “The Division Bell”

Where were you when I was burned and broken
While the days slipped by from my window watching
Where were you when I was hurt and helpless(…)
 

I took a heavenly ride through our silence
I knew the waiting had begun
And headed straight..into the shining sun

Imi aduce aminte de versul ala care din Iov, “Unde erai tu cand singur faptuit-am pamantul?” (fireste cel care il spune este Dumnezeu, la solicitarea lui Iov de a primi o justificare pentru chinurile sale) si care este un vers demential de profund si care justifica, subiectiv doar, mind you, egoismele si inchistarile noastre. Si caruia ii raspunde peste timp Malraux cu “Fiecare moare singur”, un fel de fuga prin timp pe aceiasi tema, nu?

About the author

11 comments

 • “Fiecare moare singur” e un fel de “general wisdom”, o fi zis si Malraux, dar nu a formulat-o el pentru prima data. De exemplu, «Jeder stirbt fur sich allein» este titlul original al romanului lui Fallada, “Singur in Berlin”.

 • Carevasazica, mare fan Dylan si Pink Floyd. Esti sigur ca nu esti… eu? 🙂
  Apropos, ce parere ai de ultimele productii ale lui Dylan si Gilmour(Love and Theft, respectiv On An Island)? Ti-au placut?

 • Salut
  Sunt destul de fan, ce e drept 🙂
  Si da, mi-au placut ultimele Dylan si Gilmour, cel putin Love and Theft chiar f mult. Asta imi da o idee sa scriu niste posturi separate despre albumele astea. 🙂

 • Asta era si ideea mea…

  Mie nu mi-a placut in mod deosebit decat ultima piesa de pe albumul lui Dylan (Sugar Baby, parca-i zice) despre care cred ca se poate inscrie printre cele mai bune cantece scrise de Dylan in cariera sa.
  Pe albumul lui Gilmour am gasit vreo trei-patru piese cu adevarat bune.

 • Grea intrebare, daca trebuie sa selectez doar cate unu. Asa, daca chiar as fi fortat (bine ca nu sunt) cred ca as merge pe Blonde on Blonde si Dark Side of the Moon. Fireste asta e alegerea de azi; daca ma intrebi maine probabil ca zic altceva. 😀

 • Sunt doua piese geniale acolo: One of These Days si Echoes, bineinteles. Un album super, intr-adevar (si emblematic pentru stilul care avea sa se dezvolte). Si apropo de piese, de pe Love and Theft mie imi place Lonesome Day Blues cel mai mult.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta