2 ani

2

2 ani de cand te-ai nascut, Daria. Cumva m-am nascut si eu atunci, eu cel care sunt acum si nu eram atunci. Iti multumesc.

Ma uitam ieri la poza cu JFK si fiica lui, Caroline, si ma gandeam ca pentru fiecare tata – indiferent cat de moral sau de imoral, cat de puternic sau de umil, indiferent cat de interesat de putere, de bani, de cunoastere sau de lucruri mai lumesti – fiica lui (mai ales daca e primul copil, cel care ii schimba intelegerea despre locul lui in viata) are un loc aparte. Dincolo de iubire, dincolo de daruire, dincolo de anima jungiana. Cred ca tatii, si mai ales tatii de fete, inteleg de ce lumea trebuie sa fie mai buna. Din simplu motiv de mamifer – distilat in tot felul de rationalizari, argumentari, metafizicizari, ridicari la rang de principii absolute –  asadar din simplu motiv ca printesa lor trebuie sa se bucure de toata dulceata posibila a acestei lumi. Si de toata siguranta.

JFK_with_Caroline_on_the_Honey_Fitz,_1963

La multi ani, Daria! Imi faci viata frumoasa in fiecare zi.

PS  Cand o sa fii mai mare o sa auzi chestia asta: Napoleon spunea ca toate femeile sunt curve, in afara de maica-sa si sor-sa. Sa fii convinsa ca altfel ar fi fost vorba daca Napoleon ar fi avut o fiica. 🙂

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta