fbpx

Anglia

A

Ascultam astazi When the tigers broke free – Pink Floyd.

E o melodie dedicata tatalui lui Roger Waters, care a murit in al doilea razboi mondial, in Italia (plaja Anzio). O mai ascultasem de nu-stiu-cate ori, insa a fost prima data cand mi-am dat seama ca englezii, care ramasesera  singuri pe continent in 1941 si care fusesera bomdardati zilnic timp de patru ani, plus cu spectrul invaziei terestre deasupra capului, luptau in 1944 pe teritoriul strain. Ei erau cei care declansasera invazia.

Si m-am mai gandit la Steaua – Middlesbrough si la finala Champions League de anul trecut cand Liverpool si-a revenit de la 2-0 si a castigat.

Fenomenali englezii astia ca model de indarjire. Fac prostii uneori, dar stiu sa reziste pana la ultimul om. Sa lupte chiar contra tuturor sanselor. Si sa castige de multe ori.

Si scriu asta pentru ca m-am saturat de multe ori de fatalismul roman. Care pornesc ca invinsi din start de multe ori din cauza mentalitatii. Sa fie de vina comunismul, istoria mai veche, biserica ortodoxa, spiritul latin? Habar nu am.

Cert este ca in marea tabela a eternitatii se marcheaza doar victoriile, nu participarile, incercarile, eforturile si chinurile.

PS Tin cu Anglia, la Campionatul Mondial, of course. ;) 

PSS Acest post nu este despre fotbal, ci despre antreprenoriat.

About the author

3 comments

  • cre’ ca incerci sa te inseli pe tine insuti la faza cu antrprenoriatul…
    teza cu mentalitatea romaneasco-fatalista e foartea vehiculata. Uite o carte Cristian Preda -Occidentul nostru”” + toate cartile despre romanism scrise in perioada interbelika. Si nu in cele din urma sa nu uitam pe unul dintre cele 4 mituri fondatoare- ciobanasul simpatic cu oaia rea..Mioritza..yes, u guessed!!

  • Nu prea imi este clar argumentul… In ce sens ma insel?
    Nu este asa? Sunt romanii (in genere, nu cazuri mai mult sau mai putin izolate) niste luptatori pana la ultimul glont?

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta