Corporate open source

C

BIT Software has released the Socrate Open solutions on the Romanian market, this being the first Open Source EAS product for corporate management. It includes functionalities such as Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM) and Business Intelligence (BI), according to Bursa reports.
http://www.reporter.gr/fulltext_eng.cfm?id=60606105330

In general nu imi place sa postez chestii legate de tehnologie pe blogul personal, dar asta mi s-a parut foarte interesanta ca miscare strategica. E clar ca exista o piata foarte buna pentru produsele open source in mediul corporativ. Si ca se pot face bani frumosi din implementare. Dar pana la urma marea problema este daca BIT Software se va tine de modelul open source (va publica imbunatatirile semnificative ale software-ului, sau le vor tine pentru ei?) Si daca vor gasi si alte companii care sa faca implementari si sa impartaseasca idei, imbunatariti, add-onuri and so. 
A publica sursa nu este suficient ca sa fii in centrul miscarii open source. Trebuie sa creezi comunitate si sa dai dovada de leadership in ea. Cam ce face Red Hat, de exemplu. Si sa ai resurse suficiente pentru a sprijini dezvoltarea comunitatii. De fapt pe termen scurt cred ca marketingul ca furnizor de solutii OS este poate chiar mai costisitor ca cel de solutii proprietare.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta