Apropo de masinute

A

Apropo de masinute, mi-am adus aminte de tractorul (de fapt motostivuitorul) pe care mi l-a luat tata de la Magazinul Bulgaresc (acolo pe Dorobanti unde este Gepa Electrocenter – sau a fost) de ziua mea. Cred ca aveam vreo cinci ani.

A fost una dintre cele mai iubite jucarii ale mele. Asta si pentru ca a rezistat suficient de mult. Ani de zile. Eu de obicei stricam totul in maxim 2 saptamani. Dar nu si tractorul.  Tractorul asta era din tabla groasa si fier masiv. Cred ca avea vreo trei kilograme. Puteai sa omori cu el 🙂 De fapt am impresia ca am si ranit pe cineva o data. Da, nu era in concordanta cu normele europene privind jucariile. Era portocaliu. Era misto. Era ubercool, trendy si cum mai vreti voi. Si, mama, ca mi-ar place sa il am din nou. Avea autenticitatea aia a jucariilor vechi (data de masivitate, de materiale grele, naiba stie).

Daca aveti povesti cu masinute (sau cu soldatei si papusi), am sa facem un fel de harta blogosferica al nostalgiilor jucaricesti.

Si apropo de postul Deei cu scrisul despre chestii , genul asta de posturi despre masinute ar fi o campanie interesanta pentru promovarea online a lui Cars , de exemplu.

About the author

2 comments

 • Buna ziua,

  Va atrag atentia asupra unui eveniment deosebit ( parerea mea ), care ar putea fi mediatizat – daca se incadreaza in standardele dvs:
  expozitie de jucarii vechi ( masinute, trenulete, avioane, papusi ).

  Cu stima,

  Stefan Muresan
  0722.750491
  iTime Media srl

  CENTRUL EDUCAŢIONAL „SF. FAUSTINA”
  si
  SPITALUL CLINIC DE COPII „M.S. CURIE”
  ( fost BUDIMEX )
  B-dul Constantin Brâncoveanu nr. 20, Sector 4, Bucureşti

  Dragi Copii !
  Dragi Părinţi !
  Dragi Prieteni !

  Avem bucuria să vă anunţăm că, în perioada 29 mai — 15 iunie 2007, Centrul EducaÅ£ional „Sf. Faustina”, va adaposti, cu prilejul Zilei Copilului , o expoziÅ£ie de jucării vechi ÅŸi jucării de colecÅ£ie (masinute, trenulete, papusi, etc)
  Această expoziţie va fi organizată prin bunăvoinţa domnului inginer Cristian DUMITRU, colecţionar pasionat şi prieten al copiilor.
  ExpoziÅ£ia este deschisă publicului de luni până vineri, între orele 900 – 1700.

  INTRAREA ESTE LIBERÄ‚!

  VÄ‚ AÅžTEPTÄ‚M !

  Un proiect al Fundaţiilor
  “Help Us Dry the Tears” din România
  ÅŸi
  “NoName Child” din Belgia

  mobil: 0040 744.321.764, e-mail: ing.dumitru@gmail.com
  mobil: 0040 722.573.325, e-mail: mihai.benchea@gmail.com

  Tel/Fax: 0040 21 460.42.60 (int. 420)

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta