Back to hotel

B

M-am intors la hotel. ANA hotel ii zice. Are cinci stele dar nu arat deloc in stilul neobaroc la care te-ar bate gandul. Este o capodopera de design de la aranajamentele florale din holuri pana la designul restaurantelor din interiorul hotelului. Foarte natural. Si foarte gandit. (Paradox?)
De fapt asta este impresia mea despre Tokyo in genere. O capodopera de eficienta. Practic oamenii astia au luat fiecare coltisor si l-au lustruit. Si au pompat in el o gramada de bani intre timp.
Asta este parerea mea. Un lux nevrotic. Dus la extrem. Oameni care poarta poarta masti pe gura de frica sa nu se infecteze. Taxiurile deschid usile automat pentru client. Eu zic ca tot de frica unora de contact, si nu din curtoazie. Veceurile au spalatoare intime incorporate. (BTW, de ce oare nu a prins chestia asta in alte tari. Mi se pare foarte utila). Doua perechi de papuci noi nouti, la hotel. Unii de baie, altii de camera. Un milion (exagerez, sunt doar vreo zece) de prosoape. And so on. O politete dusa la extrem.

Si o zumzaiala ca intr-un stup. Eram dimineata la Metrou. Incercam sa merg catre Akibahara. Cand trece un suvoi de oameni in statie nu poti sa-l intersectezi in nici un fel. Mi si-a spus ca este o intersectie unde la ora de varf trec o zebra 5000 de pietoni in 100 de secunde.

Japonezii nu stiu prea multa engleza. SI nici nu pun totul in litere latine. Azi dimineata am avut o aventura la metrou pana sa ma prind cum sa procedez. Faza este ca se taxeaza la distanta. Dar statiile erau trecute in kanji (sau katakana, habar n-am). Pana la urma m-am prins ca pot sa iau o cartela preplatita se se deduce din ea. Au un sistem foarte interesant – se verifica omul atat de intrarea in statie cat si la iesire. Daca nu ai platit sau ai pierdut biletul risti sa nu mai iesi. Sau sa platesti inca o data de fapt. Preturile la metrou destul de mari in jur de 150 yeni pe 3-5 statii (asta inseamna cam 1,2 euro). Mai multe statii, mai multi bani.

Pana la urma m-am prins. M-a ajutat Palmul – programul MetrO mai ales. BTW, acest program este excelent. Toti cei care merg pe undeva ar trebui sa il aiba. Plus ca este gratuit. Are si ceva orase romanesti.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta