Ce e new media pentru presa?

C

Ca tot nu am apucat sa ajung ieri la evenimentul organizat de Cristi (scuze), uite care e parerea mea:

New media e asta. Nu articolul (al carui punct central – “Videanu ne-a bagat paine in casa si bani in buzunare prin bordurile si autorizatiile lui emise aiurea” – e impardonabil pentru un ziarist atat de bun cum este Cristian Hostiuc de regula), ci reactiile.

New media in presa e atunci cand cititorul te taxeaza pentru orice punct de vedere nefundamentat. Cand feedbackul il simti in aceasi zi, organizat, argumentat, cand generezi o discutie in care pareriile se polarizeaza (si e nasol cand se polarizeaza impotriva ta). New-media mai e atunci cand tu, ca autor/ziarist, iti citesti comentariile si alegi sa raspunzi (daca ai ce sa clarifici), sau sa nu raspunzi (daca nu e nimic de clarificat, daca nu vrei sa iti ceri scuze, daca consideri ca ai in continuare dreptate).

Si apropo de raspuns la comentarii – cred ca ziarele ar trebui sa le ceara angajatilor lor ca, pe langa scrierea articolului, sa monitorizeze si comentariile si sa vina cu follow-upurile necesare.

About the author

4 comments

  • inca ceva cataline … pe langa monitorizarea si implicarea activa a editorilor in comentarii … mai trebuie sa scoata faza cu trebuie sa fi logat pentru a lasa un comentariu. sincer de fiecare data cand am avut chef sa comentez pe un ziar online mi-a pierit cheful cand vedeam ca trebuie sa ma inregistrez. aaa si inca una: sa fie si url in afara de nume si comentariu ( pentru ca nu mor ei daca fac reclama cititorilor … nu?)

  • Foarte corect, Alexandru.
    Noi, la toate proiectele noastre pentru media, am militat pentru comentarii la liber (eventual moderate, dar fara nevoia de cont), tocmai pentru a stimula conversatia si a oferi maximul de transparenta.
    Iar in ultima vreme, militam si pentru URL pentru ca intr-adevar e important ca un comentator fidel sa obtina si el ceva pentru efortul pe care il face.

  • la cite timpenii scrie presa romaneasca in general cred ca le-ar umple tot timpul jurnalistilor sa raspunda la interpelarile cititorilor. si desi ar fi normal sa procedeze asa, nu o fac…sunt mult prea suficienti….din fericire odata cu asta scade si prestigiul institutiei la care lucreaza si care va avea doua alternative: sa ii oblige sa raspunda sau sa ii dea afara…

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta