Cea mai buna dintre lumi – episodul 1

C

Cineva m-a acuzat candva ca as fi cam naiv ideologic zicand “Doar nu crezi ca asta e cea mai buna dintre lumi?” E printr-un comentariu de pe blog, dar nu l-am gasit la o prima incercare.De fapt nici nu e o mare problema. Si eu ma consider destul de naiv. (Tin minte si acum cand am vazut prima data “Corbul si vulpea”. Diapozitivul. Pentru cei mai tineri (mai putin de 23-25 de ani) un diapozitiv era o o succesiune de imagini pictate pe un film fotografic (cam 20-40 de planse) care spuneau o poveste. Un fel de stramos al proiectorului de slide-uri, asa cum cum walkmanul ar fi stramosul ipodului. Cand zic walkman nu ma refer la marca de telefon Sony Ericsson, ci la un casetofon relativ mic si relativ portabil. Dar hai ca o dau pe lamuriri tehnologice. E interesant cat de repede se schimba tehnologia. Si oare schimbarile astea ne fac mai fericiti sau mai buni. Cunoasteti cuvantul pathefon? Era un fel cititor de discuri de vinil, inainte sa apara pickupul “modern” si dupa ce a aparut gramafonul. Un frate al unei bunici de-ale mele avea unul. Si cand a murit as fi vrut sa primesc eu pathefonul ala. Nu l-am primit. Eram mic – sapte, opt ani. Si acum as vrea un pathefon.)

Dar uite ca m-am lungit in chestii d-astea si trebuie sa plec la Cora sa imi iau chestii consumiste. Asa ca pun un “episodul 1” in coada titlului si voi continua cand ma intorc.

Dar nu inainte sa continui un pic cu naivitatea. Deci vad “Corbul si vulpea” si imi dau seama ca eu sunt corbul. Si apoi trece timpul, si trec povestile peste noi, si intr-o zi imi aduc aminte de o vorba inteleapta a lui Andy Groove: “Only the paranoid survives”. Si uneori am impresia ca sunt un corb naiv care crede ca doar cei paranoizi supravietuiesc, ceea ce e o forma schizoida de a vedea lumea :)) (ceea ce poate explica si parerea mea despre lumea actuala si utopie, ca despre asta voiam sa vorbesc, de fapt si de drept!)
Gata, am plecat 🙂

About the author

8 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta