fbpx

De ce guvernul Tariceanu nu e mai breaz ca guvernul Nastase

D

Cand citesc genul de chestiii ca “Particularii – siliti sa inchirieze locuintele nemobilate pe nu mai putin de 5 ani” ma apuca pandaliile. Am votat niste liberali si ne-am alesc cu niste idioti care nu inteleg nici cat un tanc de 7 ani libertatea contractuala si dreptul de a dispune cum vrei de lucrurile care le posezi. Iar faptul ca vin cu exemplul ca si in Franta e la fel e de o cretinatate infioratoare. Franta nu e renumita pentru dinamicitatea economiei. Ei se plang ca sistemul e prea anchilozat si trebuie reformat, iar noi vrem sa imprumutat de la ei tocmai chestiile de care ei incearca sa scape.
E dreptul fiecaruia sa intre in contractele pe care le vrea, cum vrea. Iar faza cu protejarea intereselor celor grei de cap e superbullshit. Sa le protejeze interesele printr-o educatie mai buna, nu printr-un sistem hiperpateralist care limiteaza liberatatile economice.

Si tot apropo de asta mi se pare la fel de idiot salariul minim pe economie segmentat pe nivele de studii. Atat pentru ca creaza doua tipuri de discriminari: intre cei cu studii si cei fara studii fara sa tina cont de valoarea care o produc, cat si intre angajatii cu studii din sectorul privat (minim 900 ron) si cei de la stat (minim 350 ron, cred).

Si tot legat de asta mi se pare foarte ingrijoratoare practica generala de raportare a salariilor nete. Foarte multi angajati habar nu au cati bani dau ei la stat luna de luna. Aproape cat iau in mana. Daca ar stii, ar avea alte pretentii de la guvernantii nostri. Ar intelege mai bine ca fiecare dintre noi dam o mare poala de bani pentru niste servicii publice excrecabile. Si poate ar mai disparea din coruptie si din gestionare complet defectuoasa a banilor. Asa pe multi ii doare undeva – Lasa ca ii da angajatorul. Oameni buni, sunt de fapt banii vostri pe care ii munciti minut de minut. Angajatorul ii plateste, insa din munca si din buzunarul vostru. Deci e important sa va intereseze unde naibii se duc.
Daca punem TVA-ul, am impresia ca se munceste mai mult de jumatate din zilele anului pentru ca niste oameni destepti sa se gandeasca la binele nostru si sa dea aceste legi superinteligente.

Sunt liberal, insa sincer mi-e scarba de aceasta coalitie care se pretinde de centru-dreapta, fiind fapt aceiasi paternalisti vicleni care nu fac nimic pentru dezvoltarea potentialului uman. (Daca ar fi sa acceptam o functie legitima a statului nu-foarte-minimalist, ar fi aceea de a sustine dezvoltarea potentialului uman – educatie, parcuri, recreere – si apararea acestuia – siguranta.)

So, pe scurt: imi vine de multe ori sa emigrez nu in Congo, ci intr-o tara cu adevarat liberala. Ii urasc si imi vine sa ii strang de gat de fiecare data cand se baga in economie. Pentru ca, dupa ce ne rapesc jumatate din an prin taxele prost gestionate (nu am nimic cu colectarea taxelor, ci cu transparenta colectarii, cu posibilitatea de optare pentru asigurarile de sanatate/de pensie, si mai ales cu proasta folosire a banilor colectati), deci dupa ce ne rapesc jumatate din an, vor sa o paradeasca si pe cealalta prin masurile de Big Brother idiot care stie ce e cel mai bine pentru toata lumea.

Later update: Mi s-a parut tare ce spune un chirias in comentariile articolului:
“Eu am fost toata viata un chirias, si, cu siguranta, voi ramane si in continuare. Desi guvernantul cu nume de tembel sustine ca imi face un serviciu, imi va face foarte mult rau, deoarece imi va fi MULT mai greu sa gasesc ceva convenabil de inchiriat, si la preturi semnificativ mai mari, caci proprietarii vor trebui sa-si acopere o parte din riscuri prin chirii mai ridicate. Din cat e lumea de larga, nu s-a putut inspira decat de la comunistii de francezi, idiotul dracului …”

Tot e bine ca oamenii inteleg ca interventia statului in chestiile astea e o mare aberatie.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta