De ce tin un blog?

D

Ovidiu din Gradina cu Doi nuci ma intreaba de ce tin un blog.

Am un blog personal in primul rand pentru ca sunt de parere ca mentalul unei persoane e mult mai important decat aspectul fizic sau obiectele de status (podoabe, haine, masini, accesorii). In esenta, sunt de parere ca blogurile iti permit sa afli destul de mult despre o persoana si sa decizi mult mai in cunostiinta de cauza daca merita sa o cunosti sau nu, in functie de interesele comune, de spiritul fiecaruia, de optiunile de viata etc. D-aia cred ca un bog trebuie sa fie cat de cat sincer. Sigur, in viata reala suntem poate mai obositi/morocanosi uneori, sau poate nu asa de sclipitori in momentele in care ne gandim la alte chestii, insa un blog tinut de ceva timp nu poate sa fie decat relativ sincer.

Nu imi place sa blogez despre blogare. Genul asta de ars poetica / autoreferentialitate / discurs despre metoda mi se pare rezervat chestiilor mari. Or, blogul meu este doar un hobby. Sunt mandru de el, vanitas :P, si am si cateva posturi care imi plac cum au iesit. Dar si multe lipsite de noima. Mi se pare ca e pe perioade si pe toane, in functie de cat de ocupat sunt, cat de melancolic/energic  si asa mai departe. Si pentru ca intotdeauna exista tensiunea intre scop si institutionalizarea sa (nu stiu cum sa o spun altfel) recunosc ca din cand in cand ma gandesc si la cititori. La inceput nu o faceam, scriam doar pentru mine, dar acum imi zic in unele zile, hai mai sa mai pun un post ca sa nu zica oamenii ca am murit. Pe de alta parte, incerc sa nu modific continuturile in functie de cei care citesc. In definitiv la inceput a fost continutul 🙂

Am uitat de o chestie, scriu pentru ca am memoria scurta. Imi aduc aminte de cate o chestie si daca nu o trec repede undeva se pierde.

Intrebarea lui Ovidiu ii priveste pe toti care au bloguri, fireste asa ca, daca aveti un blog, poate dati si voi un raspuns.

About the author

6 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta