despre capacitatea unora de a folosi limbajul (complet aiurea in tramvai)

d

Via Sutu, am dat peste aberatia asta emisa de doamna europarlamentar Gabriela Cretu Corina Cretu ( Corinela – daca va mai aduceti aminte de primele episoade din Tetelu):

SusÅ£inem capacitarea femeilor în cooperarea pentru dezvoltare; există, pe lângă raÅ£iuni legate de egalitate, dovezi suficiente că femeile constituie o bună investire a banilor, fiind excelente multiplicatoare de rezultate“,

In paranteza fie spus, genul asta de gandire ar putea sa duca mai degraba la realizarea unui bordel care sa multiplice foarte bine investitia prin utilizarea femeilor ca resurse regenerabile, decat la promovarea egalitatii in drepturi.

Si tot legat de asta, intrebarile mele ar fi:

1. Doamna europarlamentar isi scrie singura discursurile sau exista o minte luminata si dotata cu astfel de sintagme deosebite? As tinde sa cred ca dansa le scrie, si ca tot ea i-a scris si domnului Iliescu celebrele aberatii cu meandrele concretului.

2. Oamenii normali din sala, acolo la Parlamentul European, ce fac cand aud astfel de discursuri inteligente? Mor de ras? Mor de plictiseala? Mor de ciuda ca nu le-au scris ei?

Si tot de asta, la Bogdan puteti citi un articol pe larg despre blogurile distinsilor domni politicieni, printre care si cel al doamnei Corina Cretu.

El intreaba, intr-un stil de pamflet, insa intr-un mod foarte serios: “Ce a facut Corina Cretu la PE in anul care a trecut?”. Reputata doamna “raspunde”:

“Multumesc ca v-ati oprit asupra blogului meu. Nu stiu ce as putea spune mai mult in legatura cu modul in care intelegeti sa interpretati ceea ce am facut eu in viata. Daca despre mine ca om politic aveti impresia pe care o aveti, sunteti, bineinteles liber sa v-o pastrati si sa o sustineti in continuare. Cum poti sa-i raspunzi unui om care te jigneste spunand ca te-ai lansat ca specialista in cafele? Ceea ce am scris eu ca ziarista, ca si activitatea mea ca Purtator de Cuvant si ca parlamentar european – toate acestea sunt publice. Cat despre cizme, pe cuvantul meu ca nu am cizme peste genunchi.. asta chiar ca m-a lasat cu gura cascata. va doresc numai bine.”

dar nu ne lumineaza cu privire la activitatea dumneaei.

Sa intreb si eu:

“Ce a facut Corina Cretu ca reprezentant al Romaniei in PE, in afara de acest raport cu care probabil se mandreste?”

Later update: Bogdan imi atrage atentia ca am confundat doua distinse parlamentare PSD cu acelasi nume de familie: Gabriela si Corina. Sorry. Vina mea. Si totusi fondul postului ramane:

1. Femeile trebuie sa primeasca drepturi egale si sa participe la toate activitatile din societate de pe pozitii egale cu barbatii nu pentru ca produc ROI pozitiv, ci in considerarea umanitatii lor. Cu alte cuvinte, drepturile sunt legate de calitatea de om a cuiva, apartenenta la umanitate, nu de culoarea parului sau capacitatea economica de a genera profit.

2. Doamna Corina Cretu nu doreste sa isi detalieze activitatea (laborioasa si plina de rezultate, sunt convins) de reprezentant platit al Romaniei in Parlamentul European.

About the author

4 comments

  • Catalin, e o mica eroare in textul tau. Ce ai luat de la Sutu e scris de Gabriela Cretu. Insa, ca sa nu se dezica de nume, iata ce scrie Corina Cretu:

    “Pentru mine Ion Iliescu este un reper -moral ÅŸi uman. Nu am ce sa spun, practic, mai mult de atat. Fiecare dintre noi avem slăbiciunile, simpatiile ÅŸi antipatiile noastre. Fiecare dintre noi vedem viitorul în felul nostru. Dar dacă suntem oneÅŸti, nu vom putea trece peste ceea ce a făcut ÅŸi face Ion Iliescu pentru România si pentru oameni.”

    Nici nu-mi mai bat capul cu restul aberatiilor de ea de pe blog… O femeie care-l admira pe cel care a adus minerii sa bata oameni in Bucuresti si le-a si multumit dupa, ce fel de om e?

  • O simpla cautare pe net spune ce inseamna politica pentru “dummies”: “Politics is the process by which groups of people make decisions. […] Politics consists of social relations involving authority or power and refers to the […] methods and tactics used to formulate and apply policy.” Politicienii nostrii iau in considerare se pare foarte bine aceasta definitie si formuleaza politici si fraza de neaplicat si uita sa invete si partea practica si aplicativa a politicii adica administratia publica. Merg mana in mana din pacate pentru politicieni si pentru noi si nu exista nici macar unul care sa formuleze si sa aplice ceea ce “emit” pentru intereseul public. Sau poate o fac, insa uitandu-ne pe ce citezi tu ca formulare se vad si efectele aplicarii genului asta de “emisii” inodore, incolore, insipide.

    Asa ca noi suntem doar meniti sa culegem roadele incompetentei generalizate in politica si administratie sub forma unor elucubratii ale genului asta de domnisoare. Ce semnalezi tu e lipsa de implicare si competente acoperite de fraze pompoase si limbaj de lemn si dezinteres pentru ce inseamna binele public. Nu ca ar exista in mod general prea multi oameni interesati de el, insa noi nu suntem nici macar in stare sa il asociem cu binele personal. Nu ca nu vrem insa nici macar nu cred ca stim ce si de ce. Nu suntem social nici macar la nivelul de “dummies”.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta