Recunosc

R

Recunosc. Poate e din cauza orei avansate sau poate  pur si simplu e vina intelectului meu deficitar,  dar tot nu pricep sensul adanc al postului doamnei europarlamentar Gabriela Cretu.

In definitiv, intrebarea mea din postul anterior era foarte simpla: “Are vreo noima sa o dam pe ROI pozitiv cand vorbim de drepturile omului, de egalitatea de sanse a femeilor cu barbatii, de accesul egal la dezvoltare ? ” Cred ca daca mergem pe teoria utilitatii economice putem foarte usor si sa revenim la o societate sclavagista, sau sa fondam una de tip musuroi de furnica.

Si, recunosc, intrebarea nu se adreseaza in primul rand doamnei europarlamentar – dansa este mai presus decat noi si prefera sa foloseasca o retorica de tipul “cine esti tu ma sa intrebi asta, tu nu stii cu cine vorbesti?”, asa cum ne-am cam obisnuit de la mai toti politicienii, in definitiv.

Intrebarea este pentru cei egali mie, aia necunoscatori in toate mecanismele politice, care ziua merg si preseaza o munca mai mult sau mai putin eficienta, care seara vor sa citeasca o carte buna, sau sa bea o bere cu prietenii, dar care isi pun din cand in cand si o intrebare despre cum mai merg lucrurile in lumea asta mare, si care ar dori un raspuns rational, bazat pe argumente.

About the author

4 comments

 • Recunosc…au trecut 58 de minute de când ai postat, la motivaÅ£iile tale la mine, se adauga mult mai multe lacune 🙁 Am citit postul la care faci trimitere ÅŸi fiind de acord cu cele scrise de tine, am încercat să aflu mai mult din profilul său deoarece scrie prea ‘telectual pentru mine 🙁 Faptul că se află la Wikipedia, nu m-a impresionat deloc ÅŸi Adrian Enache este printre personalităţile GalaÅ£iului, de unde lipsesc actori care ne+au bucurat dar care au avut nesansa sa parasească scena înainte de acesul la internet.
  La desen, ce să zic, este talentată, autoportretul este reuÅŸit. Dar nu-l aud:) scrie că este verbal 😛 Poate a făcut confuzie cu nota verbală 😀 care este o notă diplomatica nesemnată, echivalentă cu o declaraÅ£ie orală…dar ea este semnată, cu poză..poate o modifica putin consilierii ei de imagine care au sugerat prin sustinerea capului cu mâna greutatea funcÅ£iei;) să poarte măcar prin casă cizme peste genunchi, se va obiÅŸnui măcar în poze să nu stea picior peste picior, diplomaÅ£ia trebuie să afiÅŸeze imaginea unei doamne;)
  O voi cita, să-ţi dau seama că nu ai greşit în aprecierile tale:
  “încerc sa împrumut din activitatea Parlamentului European
  “adica încerc sa-i reprezint pe vasluieni în Camera Deputatilor cu toata responsabilitatea la care încrederea lor ma obliga (ceea ce înseamna – lucru grav – ca ma iau în serios)” :)) nu trebuie să o ei în serios, este un lucru grav, recunoaÅŸte ÅŸi dumneaei:))
  “i-am facut pe colegii mei sa creada ca i-as putea reprezenta”
  “Cred ca echilibrul este mai bun în toate; în relatiile dintre genuri este absolut necesar”……
  şi multe altele, dar între timp m-am lăsat furată de blogosferă:)) şi s-a făcut deaja fff târziu.
  Eşti un tânăr normal, care ai preocupări şi interese fireşti, de aceea şi vrei să înţelegi ceea ce citeşti, şi chiar reuşeşti:)
  nu de aceea se citeste:”Am citit mii de carti ca sa descopar daca cele pe care le scriu eu erau suficient de diferite pentru a nu fi acuzata de plagiat;” _G.CreÅ£u 😀

 • Sensul era exact ala pe care l-ai si inteles: cine esti tu mai sa ma tragi la raspundere pentru ce scot pe gura… “voi sunteti prea mici si insignifianti ca sa intelegeti ce cuvinte destepte am vrut sa spun EU la intalnirea respectiva. Niste amarati de blogheri in fata carora eu, reprezentanta in PE de la PSD, nu trebuie sa dau socoteala. ”

  Uite de-aia politicianu’ asta ce se lauda a fi nou, speranta politicii romanesti o sa “suck” la fel de mult ca si cel actual. Pentru ca in loc sa explice ce a vrut sa spuna in fraza aia mareata si in caz ca isi da seama de vreo enormitate sa o admita public [doamne-fereste!], se deda la ironii ieftine. Bleah!

  Ma mir ca nu propune sprijinirea copiilor strazii pentru ca atunci cand vor creste, vom obtine avantaje economice de pe urma folosirii lor ca mana de lucru ieftina, in cazul in care considerentul umanitar nu e suficient… Skyrocketing ROI 🙂

 • Buna! Fara legatura directa cu postul, am si eu o intrebare: unde gasesc o statistica a blogurilor din blogosfera romaneasca – ma intereseaza atat totalul lor, cat si numarul celor active (am facut un mic research dar am gasit niste cifre de prin 2006, survey-ul lui manafu despre bloggerii romani; zelist imi arata cate au fost active intr-o anumita zi; si cam atat, poate nu stiu eu sa utlizez bine pincipalele platforme de monitorizare pt ca sunt incepatoare).
  Merci frumos

 • Buna, Ioana. Singurul mod in care te pot ajuta este sa ii rog pe colegii mei sa imi spuna cate bloguri din cele analizate de zelist (cred ca vreo 4000) au cel putin un post in ultima luna, si respectiv in ultimele luni. Mai mult nu imi dau seama ce as putea face, insa daca ai vreo sugestie, cu mare placere.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta