Dezaxatilor!

D

 

Libertatea de constiinta este apanajul intelectualului dezaxat.

In trecut totalitarismul te tortura fara sa fie tolerant, azi vrea sa te piarda in multime fortand omul la toleranta.

Daca spiritul ignar ma va crede adeptul teocratiei, atunci scuzele sunt acceptate, caci ignarul e imun la adevar. Nu sunt nici pe departe adeptul teocratiei, dar nici nu ma inchin cu doua maini la “valorile democratiei”.

Secta Flower-Power Children nu a rezistat decat o vara, iar marxismul numai cateva decenii.

Noua utopie a multiculturalismului si a libertatii de constinta aplicata impotriva spiritului religios va sucomba mai devreme sau mai tarziu spre dezamagirea acelui tip de om care crede ca el si numai el preceda firescul si normalitatea.

La un moment dat este citat un blog in care se aduc cateva “argumente” in defavoarea Legii Cultelor care pe mine m-au uimit pana la inlemnire. Se spune acolo ca un cult se poate manifesta liber in virtutea libertatii individuale si de constiinta. Adica orice grupare psiho-maladiva ce se intemeiaza pe capacitatea insului singuratic, si nu pe sustinerea unei colectivitati care sa garanteze legitimitatea cultului, trebuie sa fie recunoscuta de catre stat drept cult. In acest sens ar trebui sa meditam putin asupra cauzelor psiho-maladive (narcomanii, homosexualitatea, alcoolicii, maniaco-depresivii, psihopatii, schizofrenicii, etc.) ale unor secte de sorginte New Age-ista din SUA ce actioneaza dupa sloganul “sa gandim global si sa actionam local” si apoi sa vedem daca vrem cu adevarat ca legitimitatea unui cult sa rezide in individul singuratic.

Cateva extrase dintr-un post foarte extins (si documentat) al lui Ilie Giuliano despre Legea Cultelor.

Pentru ca Ilie spunea ca viitorul trebuie sa fie prelungirea trecutului (asa cum neamul este comunitatea celor vii si celor morti, nu?)  m-am gandit sa decorez cu o poza de la trecerea in nefiinta a doi viteji cazuti in lupta impotriva comunismului ateu.

PS. De ce am pus link la postul lui Ilie? It made my day! Am  ras de n-am  mai putut. Desi e trist, daca stau sa ma gandesc. Inteligenta pusa in slujba aberatiilor fundamentaliste. Din pacate asa a fost intotdeauna. Si cel mai tragic este ca multi au cazut in capcana asta din inocenta si sincera credinta. Din dragoste de absolut, nu de bani.

In plus, ceva imi spune ca eu si Ilie suntem din acelasi karass (A group of people who, unbeknownst to them, are collectively doing God’s will in carrying out a specific, common, task. A karass is driven forward in time and space by tension within the karass. ), cum zice Bokononismul lui Vonnegut (alt dezaxat fara principii).

About the author

11 comments

 • Cind unu’ stie mai bine (nu crede ca stie, e convins ca STIE, pentru ca e dat dreacu) decit mine ce e bine pentru mine si imi baga pe git cu de-a sila retete ale eliberarii, ala pute a fundamentalist.
  Pe toate baricadele (fara nici o exceptie) gasesti d’astia.

 • La ultimul recensamint m-am declarat ateu. Tipa care venise sa ne numere s-a uitat urit la mine si-a trecut mai departe.
  La sfirsit, m-a intrebat: Ei, ce sa scriu la religie? Va trec ortodox, ca pe mama, nu?
  Faza la care mie mi-a sarit mustarul si i-am spus ca, daca indrazneste sa treaca altceva decit ateu in rubrica aia, nu pleaca nebatuta. S-a executat urgent…

 • ah, eu n-am avut curaj! venise sa ma numere o doamna cam de virsta lu mama, obosita saraca de-atita urcat pe scari si asa m-a induiosat ca i-am facut o cafea
  la religie m-am inrosit si am zis repede-repede: ca toata lumea 🙁

 • Are dreptate tootaalaa!!!
  Mari probleme au creat in istorie (de toate felurile, oricum am lua-o, a mentalitatilor, a artei, a filosofiei, psihologiei etc) libertatea si constiinta, iar cand s-au unit impreuna au furnizat problema majora.
  Intr-adevar, constiinta are o nepermis de mare libertate, jucand cele mai zbanghii feste, epanuisandu-se pe nepusa masa, tocamai exact cand e cam tarziu!
  Deci, trebuie facut ceva cu ea, ca nu se mai poate! Dotarea cu un ax director, dupa care sa-si ghideze actiunile, cred, ar fi cel mai nimerit.

 • […] Joaca De pe bookblog a ajuns la masa pustie si de acolo am luat-o si eu Un test despre ce carte ai putea sa fii. Si ce carte puteam sa fiu eu daca nu una de Vonnegut?! (Asta dupa ce tocmai declarasem la catastif ca la recensamintul viitor o sa ma inregistrez de religie bokononista – pt. Ionuca: asta e o religie inventata in Leaganul pisicii). […]

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta