fbpx

eEducatie, eInformatie, eDemocratie, (eFrectie?)

e

Zilele acestea s-a reluat tema grandiosului Manhattan Project eGuvernamental pe numele sau eRomania Cel cu devizul de 500 milioane Euro (cam de 15 ori cat a generat industria de online din .ro in 2009 – publicitate, dezvoltare web, consultanta, design etc)

Am scris si eu parerea mea (cam prea pe larg) pe Refresh.ro  (sper ca eCostin sa mai ma gazduiasca si alta data).

Poate articolul sufera de boala divagatiilor, asa ca il rezum aici:

1.  E un proiect care poate aduce mai multe rezultate pozitive decat echivalentul in kilometri de autostrada (vreo 30, conform tarifarelor cu care s-a obisnuit guvernul)

2. Asta daca e facut bine. Asa cum se prezinta situatia pana acum, suspiciunile de favoritism sunt mai mult decat intemeiate.

3. Ar trebui sa vedem daca proiectele anterioare din zona societatii informationale finantate de Guvernul Romaniei si-au atins obiectivele. Si ma refer aici de pilda la AeL (cel cu informatizarea invatamantului preuniversitar): avem acum elevi mai bine pregatiti decat acum 15 ani?

4. Sustin din tot sufletul initiativa APTI de a genera discutii publice despre eRomania  si de a implica industria. Astfel proiectul va capata credibilitate.

5. Ideea de a oferi in regim deschis  programele si datele generate cu banii de la buget este o idee pe care americanii au aplicat-o deja. Si care genereaza valoare fara alte injectii de capital de la buget. Va invit sa cititi articolul acesta – Mircea Sarbu/Business Magazin, despre acest gen de abordare.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta