Ganduri de duminica dimineata (mellow)

G

1. Cam toate teoriiile/doctrinelele/idelogiile despre om, fie ca sunt teiste sau stiintifice, il plaseaza pe piedestalul cel mai inalt. Omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, omul este decamdata culmea evolutiei, omul este oglinda prin care lumea se vede pe sine, doar omul fiinteaza cu adevarat, omul are cate o faramana din divinitatea gnostica  si asa si pe dincolo. Asta si pentru ca nu avem stiinta de niste fapturi care sa fie clar mai complexe. Dar daca ar aparea maine niste fiinte (din spatiu, din mare, naiba stie) care sa fie la fel de complexe fata de noi cum suntem noi fata de amibe? Cum s-ar schimba retoricile despre umanitate? 

2. Acum o saptamana, cand am dat drumul la 100intrebari.net, a fost un moment cat erau doar intrebarile si nici un raspuns. Exact ca o sala de asteptare goala. Sau ca arhetipalul cazinou in seara deschiderii. Si a venit Elena care a inceput sa raspunda prima la intrebari. Nu o cunosc, insa pentru ca a avut curajul si a crezut in proiect (ea a pus si primul post despre 100intrebari pe blogul ei), are o carte din partea mea. Are 18 ani si asta spune ceva despre viitor.

Tot legat de 100intrebari, dupa amiaza instalez blogul si scriu toate chestiile pe saptamana asta ca sa fim in program. Am noutati bune.

3. Ma duc la ziua alor mei – 30 de ani de casatorie. Ii stiu de tineri. De la “nunta noastra”, de fapt. 😀 Au facut ceremonia religioasa ceva mai incolo, cand eu aveam cred ca vreo trei-patru ani. Si aia a ramas in capul meu ca fiind “nunta noastra”. Tin minte ca m-am ales cu multe monede de 5 lei la “nunta noastra”. Vreo 50 sau poate 100 de monede. Erau monedele alea mari, din aluminiu, cu reprezenarea cuceririlor socialismului.

About the author

10 comments

 • cred ca teoriile si ideologiile de la 1. nu depind de ceea ce apare sau exista superior omului, ci depind de ceea ce percepe si intelege omul

  chiar daca ar aparea ( ar intra in area noastra de percepere ) tot nu stiu daca am intelege

  eu cred ca ni s-au aratat entitati superioare, dar nu toti le-am acceptat

 • Scuze pentru comentariul off topic, dar temele administrative din “100 de intrebari” au comentariile inchise.
  Cred ca pentru “100 de intrebari” ar fi util sa se poata folosi cateva taguri (HTML sau…) care sa permita, in argumentari, o subliniere, o bolduire, o referinta la un URL.
  Mult succes in tot proiectul!

 • Haha…beat u at this one. Ai mei au facut 30 acum 3 ani 🙂
  Si si-au refacut nunta cand au imlinit 25..la manastirea din Sinaia. A fost o nunta cu trandafiri rosii…

 • Hmm..la no.1..nu pot sa ma abtin..Nu crezi ca, daca chiar s-ar intampla asta ei ar deveni un fel noi mari anonimi pt noi? Nu crezi ca totul depinde de punctul de definitie? Daca nu am avea capacitatea rationala sa le cuprindem complexitatea? Daca suntem condamnati la egocentrism prin insuficiente? Probabil ar fi doar o scuza sa mai cream o suta de alte culte …si atat.

 • la multi ani !
  si multa bafta cu 100intrebari, e o idee frumoasa si atat de …”senina” …sper sa reusesti tot ce ti-ai propus legat de proiectul asta 🙂

 • Hei Pati, multumesc. Eu sunt convins ca 100 intrebari o sa iasa. Mai ales ca s-au raliat atatia oameni.
  Marea intrebare este de unde stii tu ca ziua mea a fost de curand? 🙂 Multumesc pentru surpriza.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta