Ganduri sceptice

G

1. Bach a scris peste 300 de cantate. Cate una pe saptamana timp de sase ani. Iar o cantata d-asta nu e chiar un ton de mobil – e o cvasi-opera serioasa intr-un act. Eu ce am facut in ultima saptamana?

2. Am intrat azi intr-o librarie si m-a cuprins scarba. Prea multe carti. Am intrat ca un harciog sau ca o femeiusca care vrea sa isi cumpere a 1000 bratara pe care probabil nu o va purta niciodata. Sa fac ce? Sa mai iau una, doua, trei. Ca sa am si mai multe necitite. Si asta doar uitandu-ma la autorii de care stiu cat de cat. Evitandu-i pe cei care nu mi spun nimic. Poate am citit o mie de carti. Poate voi mai citi inca doua, daca am noroc. Dar e infim de putin. Cate vieti netraite.

3. Subtilitatile se inteleg doar daca stapanesti contextul. Uneori mi-e frica ca nu-l stiu deloc. Contextul vietii si contextul culturii. Uneori am impresia ca totul e in alta limba.

4.   Thanks God is Friday?

About the author

7 comments

 • tarata de o prietena, am intrat si eu in librarii ieri. Spun “tarata” pentru ca nu prea aveam bani si stiam ca nu voi rezista… mi-am cumparat si eu o carte, un Terry Pratchett 🙂 si am rezistat la tentatia imensade a-mi lua “carti de vacanta” desi salivam langa raft… era vorba de devil wears prada si altele asemenea. parca uit de tot cand citesc asa ceva 🙂

  in curand citesc cartea de la tine. aveam niste restante si inca nu am ajuns la zi 😛

 • 1. Daca nu le scria Bach atunci, poate le scriai tu acum! Ghinion! Incearca altceva!
  2. Oricum, cartile raman cea mai buna investitie. Chiar daca nu le citesti acum, cumpara-le!
  3. Din detalii se naste contextul!
  4. E vineri? La mine e marti! Vai, ce trist!

 • Salut Ovidiu,
  1. Din pacate, nu. Si nu-i vorba numai de muzica. Ci de orice produs la nivelul acela de excelenta.
  2. Din pacate, imi cumpar probabil 200 de carti pe an si nu reusesc sa citesc decat maxim doua pe saptamana. Si se aduna. Si e chiar enervant sa stii ca nu ai atat timp cat ai vrea.
  3. Kantian vorbind, exista niste structuri/categorii apriorice care ne ordoneaza gandirea. Detaliile nu le pot precede.
  4. Va fi vineri din nou, nu dispera 😉

 • 1. Macar incearca ceva! (O folosesc si eu ca autosugestie dar la mine inca nu functioneaza…)
  2. Stiu, stiu… Recordul meu este de 12 carti in 12 zile, in concediu, bineinteles… Dar nu ti-as recomanda! Nu mai stii din ce roman fac parte anumite personaje… (Ma tot gandesc ca voi avea timp la batranete… Acum cativa ani imi cumparam prin posta, saptamanal, 20-30 de carti. Sau dadeam iama in anticariate. Am strans cateva… Nu le-am citit inca pe toate pentru ca, la fel ca si tine, tot mai cumpar. Dar e misto sa ai de unde alege…)
  3. In cazul majoritatii… Eu unul sunt facut pentru detalii, generalul nu prea il asimilez…
  4. Uf, abia maine…

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta