jurnalismul de investigatie

j

Duminica am revazut “Toti oamenii presedintelui“. Cred ca prima data l-am vazut la cinematograf cu parintii mei, cand eram foarte mic. Nu bag mana in foc, dar asa am impresia. Un film foarte misto. “The trick is not minding.”, e una dintre cele mai tari fraze pe care le-am auzit.

Din pacate, genul asta de jurnalism se bazeaza tocmai pe ipoteza ca lumii ii pasa. Ca lumea vrea adevarul. Dar din pacate lumea vrea de cele mai multe ori povesti cu Mutu sau cu Nicoleta Luciu. Ma gandesc ca si in Romania au fost o serie de anchete jurnalistice foarte bune. Dar au produs vreun rezultat? Asta e marea problema, presa este cainele de paza dar daca societatea vrea asta. Daca nu, este pudelul roz al vedetelor.

Si asta imi aduce aminte de ceva ce am citit anul trecut: New York Times (cred) a diminuat considerabil bugetul departamentului de investigatii desi in anul respectiv unul dintre jurnalistii lor luase premiul Pulizer. Pur si simplu jurnalismul de investigatie este prea costisitor. Lumea vrea pastilute roz. Si astea se fac mai ieftin din barfele si dramoletele vedetelor.

About the author

1 comment

  • Stau si ma intreb: de ce? (de ce “pastilute roz”)
    Scade calitatea oamenilor si implicit asta duce la interese din ce in ce mai lipsite de profuzime si consistenta? Sau avem atat de multe vise ne-mplinite incat traim hranindu-ne cu povestea succesului altora?

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta