fbpx

mama, am fost si la radio

m

Tocmai am vorbit in direct la emisiunea lui Catalin Sturza de la Radio Romania Cultural.
Foarte misto intrebarile.

About the author

2 comments

 • Pai nu stiu unde poti asculta. Mai jos sunt intrebarile. Daca vrei raspunsurile (nu ca ar fi cine stie ce de capul lor) iesim la o bere. Chiar ar fi misto 🙂
  ————————————
  Te defineşti – pe blogul tău, dar şi în alte locuri unde ai mai fost invitat să scrii – drept un infogeek. Asta ar însemna un fel de şoarece de bibliotecă al erei digitale?

  Colecţionar sau creator de informaţie?

  De curând, ai fost blogger invitat pe Metropotam. La un moment dat, spui aşa: „Chiar daca cineva munceşte din greu, asta nu este un motiv pentru a fi arogant. Şi-a făcut-o cu mana lui, doar”. Cu alte cuvinte, succesul maschează workoholismul, care e o formă de renunţare la propria libertate şi, în ultimă instanţă, o maladie. Bloggerii – în special cei care devin cunoscuţi şi care muncesc, în permanenţă, să îşi updateze blogul – nu suferă şi de o altă maladie – info-oholimsul? Renunţarea la alte preocupări, la lecturi sub alte forme, de pildă, poate chiar la reflecţie în favoarea colecţionării de informaţie digitală?

  La Roblogfest, Catastif s-a clasat pe locul 4, la categoria „bloguri culturale”. Faţă de alte bloguri, mai specializate, din acelaşi clasament (cum ar fi bookblog sau Terorism de cititoare), Catastif abordează mai puţine subiecte strict culturale, iar acestea sunt amestecate, în orice caz, cu note personale şi cu comentarii despre viaţa profesională. Care e dimensiunea predominantă a blogului tău?

  Ce înseamnă „cultural” pe catastif – filme&cărţi? Dar pe un blog cultural? Ce ar trebui să facă un astfel de blog?

  Întrebare convenţională: unde crezi că stă farmecul unui blog? În obiectivitatea sau în subiectivitatea lui? În comentariile credibile şi avizate sau în cele naive şi avântate, însă cu o tentă personală foarte pronunţată?

  Bloggingul e, pentru tine, o formă de branding personal? E legat, în vreun fel, şi de firma IT pe care ai fondat-o, împreună cu 2 prieteni ai tăi?

  Ai un blogroll foarte lung pe Catastif. Ce bloguri urmăreşti constant? Pe care le consideri foarte bune?

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta