fbpx

Muzica

M

Nu sunt excesiv de muzicofil. Adica ascult muzica in fiecare zi, stiu cat de cat discografiile a vreo zece formatii/artisti, dar niciodata nu am fost un maniac al muzicii. Am prieteni care merg aproape la toate concertele rock pe o raza de 1000 de kilometri (adica incluzand Ungaria si Bulgaria). Astia da maniaci.

Pentru mine muzica este mai degraba un prilej de reflectie/verbalizare. Daca ascult ceva clasic, o apreciez dupa cat de misto au fost gandurile care mi le-a produs. Daca ascult ceva contemporan (rock or jazz mostly) apreciez metaforele, poezia, puterea de evocare, forta textului. D-aia imi plac Bob Dylan, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, U2, Hendrix, Simon and Garfunkel, Doors. Pentru ca spun chestii. Exprima ceva. Angelic sau demonic, dar niciodata atmosferic, evanescent si neclar. (Oi fi maniheist?)  D-aia nu imi place muzica aia electronica noua. Nu are putere. (Sau poate nu am receptat-o eu atunci cand trebuia, recunosc)

Ieri piesa zilei a fost Voodoo Child – Hendrix. E fascinant cat de out of his time poate sa cante omul asta. Ba chiar out of our time. Cred ca am ascultat-o de 20 de ori.

Azi piesa zilei e Nick Cave, PJ Harvey & Concrete Blonde – Ship Song . Powerful black-as-sin magic 😉

Come sail your ships around me
And burn your bridges down
We make a little history, baby
Every time you come around

Come loose your dogs upon me
And let your hair hang down
You are a little mystery to me
Every time you come around   

About the author

7 comments

  • Mai ziceti …mai ziceti…hai sa publicam un nume de cantec sau formatie mishto in fiecare saptamana..eu pe blogul meu….imi propun sa fac asta..de fapt..am si pus cateva versuri…la care de fapt..mai mult apreciez linia melodica..dar ma rog…orikum…frumos k lumea inka vede muzica “that way”

  • Salut albeenah. Mi se pare o idee supermisto. Eu o sa mai pun. Am vazut ca si Deena o pus o piesa pe blogul ei ieri. O sa o caut sa o ascult. Nu o stiu, my shame 🙂

  • Electronica related. Am retinut doar parateza, si aia cu rezerve – (sau poate nu ai receptat-o cind trebuie). Zic, cu rezerve, finca daca eu la 38 de primaveri (ba nu, 39, dammit) ma simt ‘acasa’ in downtempo, triphop si goa, inseamna ca pot si altii.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta