fbpx

Dilemateca

D

Asadar a aparut Dilemateca, o revista culturala scoasa de cei de la Dilema. Format glossy, frecventa lunara, 80 de pagini, 5 RON, contine si o carte de Tzvetan Todorov despre gandirea umanista in Franta (Gradina nedesavarsita)

Foarte frumoasa ca aspect si cu un continut interesant. Mi-a placut foarte mult interviul cu Dan C. Mihaiescu (mai ales partea cu muzicile). In plus o scrisoare inedita de la Steinhardt catre Noica (m-a uimit ce termeni anglosaxoni folosea Steinhardt). Un articol despre bloguri culturale destul de putin inspirat. O analiza a pietei de carte dupa 1990.

Per total o revista buna, insa care nu ajunge la nivelul de calitate impus de Secolele XX de dinainte de revolutie. Intrucatva lipsita de substanta adevarata. Prea tabloidala. Pe de alta parte este de remarcat in peisajul revistelor de cultura – cred ca va avea o distributie mult mai buna decat restul. Sa asteptam numerele urmatoare.

Later Update: Plimbandu-ma prin oras am remarcat ca a Dilemateca vine la pachet si cu alte carti: una de Rorty, alta de la All cu istoria filosofiei. Deci un fel de tombola.

About the author

9 comments

  • In primul numar al revistei un numar important de articole dezvolta tema lamentatiilor pe marginea starii culturii romanesti si intrigile din spatele industriei cartii. Sint stiri importante, dar parca ocupa prea mult loc in revista. Pe urma, recenziile sint expeditive si ma asteptam ca cele mai multe sa se ocupe de fictiune. Ma asteptam la o lansare mai spectaculoasa, cu interviuri si articole despre scriitori consacrati… Nici o legatura cu reviste ca “Lire”.

  • Asta este si parerea mea. Nimic consistent: recenzii extinse, fragmente de roman, un sondaj cu somitati, ceva de genul asta. Sigur, e o revista buna de pus pe masuta din sufragerie, dar in nici un caz nu e genul de revista pe care sa o colectionezi.

  • Asa este. Si eu o citesc cu placere cand imi comand carti de la Polirom. Din pacate nu am gasit-o prin Bucuresti, pe la chioscuri, desi recunosc ca nu am cautat-o avid.

  • todorov? rorty? inseamna ca nu toata lumea a pupat marian coman, ca mine? :(((((( pai, democratie e asta?
    altfel, da, de acord ca e subtirica si nu se ocupa nici ea serios de fictiune.

  • apropo de Dilemateca. ati citit nr. 3? e cu totul altceva. asa e la primele numere: ies ceva mai ametite. acordati si voi putin credit!

  • revista dilemateca se imbunatateste de la numar la numar si pare a fi o revista destul de serioasa, cu un caracter insolit in peisajul revistelor culturale literare. merita apreciata,merita rasfoita,eu abia astept nuamrul viitor: interviurile sunt deosebite,recenzii bune,editorial asisderea,fragmente din carti bune,nou aparute….si sa nu uit de rubrica mea favorita :CARTI DE PLASTIC al Ioanei Bot, conf. dr. la catedra de limba si literatura romana din Cluj-Napoca,o rubrica foarte bine gandita,o reevalure a gramezilor de carti tiparite de dragul de a fi autor.Si inca aceasta e doar inceputul,promitator l-as numi eu, sa asteptam si nr viitoare!

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta