nasol

n

Imparatul e gol iar fantanile colorate de la Unirea sunt pur si simplu nasoale. Nasoale cu spume. Le-am vazut ieri seara si cele galbene imi dadeau impresia ca inauntru se urinasera o mie de elefanti cu serioase probleme de sanatate. Iar cele rosii mi s-au parut scoase dintr-un film de groaza facut pe buget redus.

Am citit postul lui Cristi si cel al Andreei, dar tot trebuie sa imi fac si eu datoria cetateneasca si sa spun ca sunt nasoale cu spume. Ca si daca ar fi fost facute pe banii artistului, intr-o epoca de abundenta a apei, tot ar fi fost o idioata forma de viol vizual.

Am citit in comentariile de pe blogurile celor doi apararile artistului: sublinierea kitchului (hai atunci sa vopsim tot centrul civic in verde cu roz, sa punem bannere mari cu rapirea din serai, sa facem turnulete aurii pe blocuri ca sa sublinimem paroxismul kitchului) si miscarea populatiei (si o groapa mare ar fi avut acelasi rezultat fara sa fie insa arta), etc.

Acum arta e arta, o sa imi spuna unii. De gustibus. De gustibus, pe naiba. La tine acasa, in spatiul privat, functioneaza de gustibus. Poti sa numesti arta inclusiv niste sobolani eviscerati aruncati pe pereti avant titlu “Entropie”. In spatiul public, si mai ales in spatiu public cu o asa vizibilitate, functioneaza alte reguli. In primul rand bunul simt. Fac pariu ca cel putin 80% dintre cei care au vazut experimentul artistic au spus ca e urat. Sigur, or fi tarani, redusi, handicapati, necunoscatori in arta moderna, dar pe de alta parte si de la ei vin banutii folositi in administrarea capitalei. Sigur, trebuie sa facem eforturi educationale, dar a ajutat cu ceva apa colorata? N-as crede.

Ca sa conchid: nu am nimic cu artistul (intentia sa poate fi foarte inalta, insa nivelul de interpretare al privitorului mediu de pe strada nu se poate ridica atat de sus, ma tem, el poate sa vada doar apa mizerabila). Am cu primaria si cu Chivas – acolo chiar se afla cretini.

About the author

6 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta