O modesta propunere pentru imbunatatirea comunicarii in spatiul public

O

Decizie CNCD

Pentru a evita exprimarile gresite in spatiul public, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii recomanda, pardon solicita ferm tuturor autoritatilor si cetatenilor sa foloseasca urmatoarele formulari pesede-correctly, sub sanctiunea unor amenzi substantiale:

1. In loc de “este condamnat penal definitiv” (ex. Liviu Dragnea) se va folosi “este in procesul de a-si dovedi nevinovatia in fata unor instante europene sau, daca si acestea se vor dovedi controlate de statul paralel, in fata instantei supreme, divinitatea”.

2. In loc de “este condamnat penal in prima instanta” (ex. Darius Valcov, Hrebenciuc”) se va folosi “este intr-o situatie in care prezumtia de nevinovatie actioneaza pe deplin, putand inca ocupa orice demnitate sau functie de autoritate in stat”.

3. In loc de “cercetat pentru trafic de influenta” se va folosi “se afla intr-o situatie in care eforturile lui X de a inlesni ducerea la indeplinire cu celeritate si eficienta a planului de guvernare sunt puse sub semnul intrebarii, insa fara ca aceasta sa implice vreo potentiala acuzatie de actiuni ilegale”.

4. In loc de “cercetat pentru activitati de coruptie” se va folosi “este supus unor presiuni din partea unor autoritati nealese de catre popor care cauta sa dovedeasca ca X a utilizat masuri discutabile pentru a realiza vointa si suveranitatea nationala exprimata prin vot”.

5. In loc de “e varza si nu stie limba romana”(ex. Viorica Dancila) se va folosi “are o abordare plina de elemente personale in exprimare, fara insa a impieta asupra continutului comunicarii”.

6. In loc de “festivalul infractorilor disperati” se va folosi “intalnirea informala a membrilor de frunte ai coalitiei de guvernare, preocupati de destinul natiunii”.

Lista se va completa zilnic, pe masura ce se vor detecta potentiale discriminari in spatiul public.

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta