parcarea pe locurile rezervate

p

Chestia asta ma oftica chiar rau de tot:

Daca te duci la un supermarket, vezi intotdeauna ca locurile rezervate pentru cei cu dizabilitati sunt ocupate. Si adesea de masini straine bune – over 20k.

Intr-o tara normala, un sociolog ar trage concluzia ca romanii cu dizabilitati motorii compenseaza prin nivelul de inteligenta si prin daruire in munca si reusesc sa isi asigure o pozitie financiara buna. Si ca societatea in ansamblul ei nu discrimineaza si le ofera celor cu dizabilitati posibilitatea de autorealizare. Singura problema ar fi ca supermarketurile nu iau un considerare numarul mare de astfel de persoane si marea lor putere de cumparare care ii face sa revina atat de des si sa cumpere de sume substantiale.

In Romania, cred eu, realitatea e alta. Sunt multi nesimtiti fara dizabilitati cu masini scumpe! Carora nu le pasa de semenii lor mai putin norocosi. Iar “infractiunea” e atat de neimportanta, sau cel putin asa e socotita, incat nu este niciodata penalizata.

Ma gandeam ce-ar fi daca s-ar face un site/blog pe care oamenii sa ii prezinte pe acesti nesimtiti: data, numar masina + marca, eventual poza, si descrierea respectivilor.

Parerea mea este ca atat timp cat vom lasa genul asta de chestii pe seama statului, nu ne putem gandi la un stat minimal. Cred ca societatea trebuie sa autoreguleze genul asta de comportamente, pe care autoritatile nu le vor penaliza in veci. 

Eu as putea sa dau hostingul, domeniu si sa am grija de partea tehnica dar nu as avea timp sa ma ocup de generarea continutului. Pe de alta parte cred ca sunt destui care au aceleasi sentimente si care ar contribui. Ce parere aveti?

About the author

23 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta