fbpx

Pentru ca e asa de simplu sa spunem nu

P

Katashi tote omoi tayumaba nanigotomo Naru koto araji hito no yononaka

sau pe engleza

If we flater in resolve

Just because the task is hard,

No accomplishment can follow:

It is the word’s way.

Perfect ca sens. E poemul care mi-a cazut astazi la Meiji Shrine – un parc extraordinar dedicat imparatului care a modernizat Japonia intr-un interval suprinzator de scurt. Imparatul Meiji a lasat o colectie de 100.000 de poeme scrise de el in forma traditionala waka (31 silabe).
Si ca sa intelegeti ca lucrurile se leaga. Ieri am avut o coversatie extraordinara cu Hakata-san, COO-ul companiei cu care colaboram si care inainte fusese CFO la Softbank Telecom (care chiar sunt enormi). Un gentleman extraordinar cu care am avut norocul sa discut aproape doua ore. Si care catre final mi-a aratat poemele care i-au cazut in fiecare an – el merge pe 1 ianuarie la Meiji Shrine si isi gaseste poemul anului.

Am o tona de povestit si sper ca maine sa ma apuc de chestia asta. Fascinant intr-o mie de sensuri. Si sper ca la anul voi avea ocazia sa vin din nou la Meiji Shrine si sa imi gasesc poemul anului viitor. Suntem ca bambusii, cum imi spunea Hakata-san citand un poem al imparatului – sunt vremuri mai bune si vremuri mai grele, dar fiecare dintre vremuri ne construieste, asa cum bambusul este construit de noduri. Trebuie sa crestem…

About the author

2 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta