poate puteti

p

1 pereche ghetute
2 camasute
2 costumase
1 body
1 pijama
sosete
ciorapi de iarna
2-3 biberoane
masinute
pistoale
1 masina cu telecomanda
1 pereche blugi
1 canutza
dulciuri
10 baloane
2 biberoane
2 castronele
1 ham mare (copil dolofan)
1 salopeta de fash
1 stelutza mare luminoasa

Mai e un pic si va veni dimineata aceea in care copiii se uita sub brad si simt ca lumea le apartine. Imi aduc aminte ce entuziast eram eu cand venea Mosul. Il pandeam, dar pana la urma tot adormeam pe fotoliul din sufragerie, iar cand ma trezeam Mosul deja venise, inaltase bradul si lasase cadourile. Sau, cand eram mai mare, cotrobaiam prin dulapuri dupa cadouri. Era foarte frumos.

Si cu atat mai dureros e faptul ca unele mamici vor petrece Craciunul cu copiii lor, singura familie pe care o au, alungate de acasa, fugite pentru ca erau batute, sau pur si simplu pentru ca nu au unde sa puna capul. Sunt ani in care sarbatorile sunt triste si pentru noi, cei care avem cate ceva, chiar daca in jurul nostru sunt zambete. Sa ne inchipuim cat de greu e sa sarbatoresti intr-un asezamant pentru cele care nu au nimic altceva  – doar un ghemotoc de carne, de care trebuie sa aiba grija.

La Centrul Maternal  Mihail si Gavril se afla cinci astfel de mame. Si cineva s-a gandit sa le ajute – sa le ofere o steluta de Craciun, un brad, o hainuta si o jucarie. Cititi pe blogul Ioanei despre actiunea ei, precum si despre actiunile din anii anteriori. Iar lista cu dorinte se gaseste aici (parola: buline) Poate aveti cativa banuti care pot fi folositi pentru acesti copiluti. Va schimba aceasta activitate fata lumii? E doar o picatura intr-un ocean. Dar in mod cert va schimba o zi in viata unei mame parasite. Si poate viata unui copilas. Care va intelege poate ca celorlalti le pasa, ca nu e aruncat intr-o lume ingrozitoare.

Azi voi merge la Schubert, dar maine o sa ma opresc si eu la un magazin sa cumpar cateva lucrusoare, si sa contribui cu cativa banuti. Poate mai sunt si altii care pot face asta.  Luati legatura cu Ioana, ea va poate spune mai bine despre ce mai este nevoie. (Si tineti minte, lumea se schimba  incet-incet cand astfel de acte sunt facute de tinerii curati, fara pretentii si fara resurse nelimitate, nu de dragul televiziunilor si al popularitatii). Si poate scrieti si voi pe blogurile voastre. Si, da stiu, sunt milioane de copii chinuiti in tara asta si milioane de mame si tati care se zbat de pe o zi pe alta. Poate fiecare dintre noi va ajuta cate unul dintre acesta. Eu sunt agnostic, dar daca as fi crestin practicant asta as intelege prin pomana, prin milostenie.

About the author

2 comments

  • Eu nu sunt un crestin practicant, credinta mea este asumata in nume propriu, prin lecturile facute. Ceea ce ma bucura, este faptul ca am reusit sa trec prin istoria religiilor mai multor popoare, care au comun cultul mortilor. Astfel se face, ca de 10 ani fac singurul lucru pe care l-am vazut in casa, pomenile …si cadourile de Craciun.
    Primele le fac deoarece se ridica niste energii care bucura sufletele celor trecuti in nefiinta, ca nu i-ai uitat.
    Iar cadourile, functioneaza conform legii bumerangului, dar… dupa ce si-au atins tinta. Beneficiarul este si cel care ofera, nu se poate altfel, daca sunt daruite din suflet.
    Haideti sa facem cat mai multe daruri si incercati sa observati bucuria celor care le primesc, rasplata personala este mult mai mare decat a da de pomana. Numai daca cititi in Dex interpretarile date pomenii, veti intelege ca nu are ce cauta de Craciun, cand este o sarbatoare a bucuriei, macar pentru darurile primite 🙂
    Sarbatori fericite!

  • […] Ieri noapte ma gandeam la copilutii aceia care vor avea un bradut si jucarii datorita initiativei Ioanei si a celor care au participat, si mi-am dat seama ca cel mai frumos cadou nu este unul pe care l-am primit. Si nici unul pe care l-am oferit. Cel mai frumos cadoul a fost o carte visata. Am mai scris despre chestiunea asta aici (Cartea fara nume – autor necunoscut). Si totusi cred ca merita sa mai scriu un pic despre asta. […]

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta