fbpx

povesti diferite

p

Stateam in seara asta si priveam indelung oamenii, ascultand un concert de pian al lui Mozart (oamenii par a avea sens cand ii vezi forfotind pe Mozart – venind obositi de la munca, intalnindu-se dupa program pentru un suc, asteptand). Si mi-a trecut prin cap ca pana la urma povestile oamenilor difera prin ton, nu prin actiune. Pana la urma cu totii repetam aceasi poveste, insa ceea ce face diferenta e o chestie subtila, interna. Nebunie de la zei? Iliada sau Tristan si Isolda sau Mesterul Manole pot fi vazute atat ca niste comedii cu prosti, zadarnice si nechibzuite, sau ca niste tragedii inaltatoare, niste tradari ale vietii pentru ceva mai important.

About the author

4 comments

  • buna!…cum pot da de tine, pentru ca vreau sa iti dau o invitatie la evenimentul de deschidere al competitiei Novatech – cred k ar fi pentru tine interesant sa vii acolo.

  • Ultimile cercetări legate de creier ÅŸi muzica lui Mozart , care respectă un model strict matematic, fac trimiteri la rolul ei în dezvoltarea creierului ÅŸi capacitatea ei de a-l face mai receptiv la mesaje criptice.
    Am auzit de curând povestea unui om care avea un carton lângă el pe care scria că este orb, alături de o pălărie cu câţiva bănuÅ£i.Un trecător a scris pe carton ” Este primăvară ÅŸi eu nu o pot vedea “, mai târziu trecând prin acelaÅŸi loc a constat că pălăria orbului era plină cu bani….ÅŸi tu poÅ£i fi trecătorul 🙂
    Nimic nu este întâmplător, nici muzica, nici cuvintele….dacă sunt bine alese, ne pot duce la ceea ce este bun ÅŸi frumos din noi 🙂

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta