Povesti muzicale

P

Inca un post cu muzica, daca tot veni vorba.

1. Zappa te poate schilodi: Mergeam pe la Bucur Obor, acum vreo trei saptamani, si ascultam la ipod “Don’t Eat that Yellow Snow” a lui Frank Zappa. Cunoscuta si ca “Nanook Rubs It”. Extraordinar de hilara. Mori de ras. (Poate chiar la propriu.) Tocmai treceam pe langa un cetatean masiv si foarte bronzat si iarna, care isi face veacul pe acolo (omul are meserie in aer liber, asta este) cand ma apuca un rasul de la melodia asta. Faza nasoala e ca eu ma uitam la el, el se uita la mine. Dar rasul era de la muzica. Dar el nu stia asta. 🙂 Asadar domnul nostru infereaza ca ceva din atitudinea lui mi-a starnit aceasta stare de foarte-buna-dispozitie brusca. Sau poate ca il sfidez. Asa ca se incrunta si incepe sa vocifereze foarte-foarte furios (nu stiu ce pentru ca aveam castile), si da sa se apropie de mine. Eu grabesc pasul si imi dau seama de efectele muzicii asupra oamenilor, vorba lui Hasek.

2. Mozart was a rocker (maybe even blogger - daca “Bloggers are rockers”, cum sustine Manafu). Am ascultat aseara What if Mozart wrote “Born to Be Wild” cu The Hampton String Quartet . Adica vreo zece piese rock cantate in stilul classic vienez (lMozart si Hyden). Geniale!! Faza e ca nu numai ca orchestratia e clasica (cum face de exemplu Apocaliptica sau rockul simfonic in genere), dar si compozitia e modificata sa intre oarecum in canonul clasic. “Honky Tonky Woman” sau “Light My Fire”, cel putin, sunt extraordinare.

PS. Nu vi se pare ca mustaciosul pe motocicleta din dreapta lui Mozart seamana cu Zappa?

About the author

4 comments

 • Hm. la prima vedere seamana cu ciumara!
  Restul comentariului (impartzitul shi impartzitorul fura orale, candva, la scena deschisa:)):
  1. poate domnul a ghicit din privirea ta ca ascultai Zappa. E posibil avand in vedere ca era brunet; shi brunetzii se pricep la ghicit, nu-i asha? Daca dadeai casca jos probabil auzeai indemnul “pune mana pe mozart maaa!”:)
  2. de acord.

  fara legatura cu postul> ochiul tau vazut-a pe la vreun anticariat pe numitul cordwainer smith?

 • Da, sa stii ca e leit Ciumara.
  Cat priveste intrebarea cu anticariatul, cred, dar nu bag mana in foc, ca am vazut Lorzii Instrumentalitiatii la anticariatul ala din Pasajul Unirii – cel din butucul central. Sau pot sa iti dau niste versiuni digitale.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta