strangere 7 si ultima deocamdata

s

7.1 Ca in bancul ala cu rabinul si gastele: eu carti mai am, dar tu mai ai saci? 10 saci umpluti si probabil ar mai fi nevoie de vreo 3 pentru acea parte a bibliotecii (mai am inca vreo 12 saci de carti si in sufragerie (living ca sa fiu trendy) si ca sa ma laud.

7.2 Gasit urmatoarele:
– Platon. Filozofie si cenzura a lui Andrei Cornea: asta chiar e o carte foarte misto
– Petru Cretia: Iov, Ecleziastul, Iona, Ruth, Cantarea Cantarilor (o sa citesc niste Iov acum: “Ce care poarta-n sine-nselaciunea, cel care seamana faradelegea/Nimicire va culege.”)
7.3 Gasit Tenzin Gy Atso (adica Dalai Lama – actualul si ultimul): “Logica Iubirii”. Cartea asta m-a facut sa nu vreau sa fiu avocat – bucatica care zice ca cel mai important este sa poti dormi bine noaptea. Insa oricum am insomnii uneori. :))
7.4 Gasit Sistemul obiectelor a lui Baudrilard. De mult voiam sa citesc cartea asta. Nici nu stiam ca o am. Dar poate deja am citit-o. Naiba stie
7.5 Gasit Hemingway – “Castigatorul nu ia nimic” si “Fiesta”. Fiesta a fost un dintre cartile mele de suflet acum vreo zece ani.

Gata pe moment. Dush si culcare. The sun also rises tomorrow, nu?

About the author

6 comments

 • mai baiatule, get a life! lasa cartile si nu mai posta sute de titluri, in mod inutil.
  da-ti foc la computer si nu mai scrie nimic in blog cel putin o luna.
  i mean it.

 • Stimate Domnule Gogu,
  Va multumesc foarte mult pentru atentia pe care mi-o purtati. Am auzit si eu ca prin California exista acel lucru numit “life”. Din pacate, aici in Romania conceptul nu a ajuns inca. Suntem tinuti in lanturi si obligati sa scriem cel putin 10 posturi pe zi ca sa primim blidul de ciorba. Asta cand nu trebuie sa mutam carti dintr-o parte in alta. Facem biblioteca Babilonului.
  Sunt convins insa ca dumneavoastra la SoCal University simpatizati cu noi si veti initia o miscare de protest care sa ne scoata din lanturile trudei spirituale si sa ne ofere o viata. Va asteptam cum ii asteptau bunicii nostri pe americani.

  Fireste, nu pot sa nu intreb si eu, “Gogule, probleme mah?”

 • Credeam ca vei pierde 5 secunde si vei realiza ca nu am scris ca sa fiu mitocan, sau sa te iau peste picior. Ci ca sa iti comunic ceva.

  Oricum, nu o sa iti mai iau din spatiul alocat comenturilor.

 • Sunt convins ca nu vrei sa fii mitocan. De fapt cred ca esti chiar o persoana foarte inteligenta, probabil. Pe de alta parte cred ca fiecare isi traieste viata asa cum are el chef. Iar cititul de carti sau blogatul nu exclud trairea vietii, te asigur. Iar spatiu de comentarii este mai mult suficient.

 • Buna,
  Te rog poti sa-mi zici ceva? 🙂
  “Fiesta” de Hemingway este editie in limba romana? Daca da, la ce editura a fost scoasa si cand? Poate o prind si eu … intr-un anticariat …

 • Transcrierea numele mirean al actualului Dalai Lama in romaneste este mai corecta “Tenzin Gyatso”, fara pauza. Si faptul ca e ultimul e doar o speculatie, cel mai probabil neadevarata.

  Stiu ca postul asta e din 2007 si ca n-ai mai scris pe blog de 8 luni, dar am simtit nevoia sa punctez inadvertenta asta.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta