youtube pentru cititori (si pentru IA)

y

Se numeste scribd si e la inceput, dar conceptul mi se pare foarte interesant. Fireste, cu probleme pe partea de drepturi de autor, dar sincer sa fiu – parerea mea este ca majoritatea continuturilor digitale trebuie sa fie free/ad-revenue-based, oricum (in afara de cele hipernisate). Mi s-a parut tare transformarea automata in mp3 – desi mai trebuie un pic imbunatatita.

Si apropo de sintetizare vocala si carti si digitalizare, uite un articol misto despre Google si inteligenta artificiala:

The mood was playful, yet there was a palpable reverence in the air. “We are not scanning all those books to be read by people,” explained one of my hosts after my talk. “We are scanning them to be read by an AI.”

Deja au scanat peste vreo doua milioane de exemplare. (re)Building God is a little closer, ca sa imi exersez un pic latura gnostica.

Si tot legat de asta – va dati seama cat spam telefonic sau pe IM o sa primim cand o sa apara inteligenta artificiala. Si cat de greu va fi sa gasesti un suflet uman. Si ce paranoie. Daca X cu care am vorbit pe IM, sau pe email, sau care tine un blog este doar o IA care m-a contactat in scopuri de PR subtil.

Si inca o chestie interesanta? Cat de OpenSource va fi Inteligenta Artificiala? Si care vor fi barierele de intrare? Va fi cam ca un Linux? O downloadezi pe un HDDVD11.0, gratis, in functie de preferinte de la un distribuitor si apoi ti-o customizezi singur sau platesti un consultant sa o seteze ca lumea? (Asta ar fi modelul meu preferat, plus ca este concordant cu faptul ca atentia umana va fi cea mai rara resursa). Sau ca un Windows? Vor fi patru variante de la IA basic edition care va fi cam tampitzica (va raspunde doar la telefon si la intrebari care le pune omul acasa) pana la IA Extreme Premium Edition (desteapta foc)? Si va exista si versiunea Mac care va fi mai spirituala un pic? Sau va necesita o gramada de resurse, mii si mi de servere, si atunci doar Google si inca vreo 2-3 o vor avea? Caz in care iti va baga niste publicitate targetata (dupa nivelul tau de inteligenta).

Dar, hai ca voiam doar sa pun un link.

About the author

6 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta