fbpx

ze list pe saptamana asta

z

In sfarsit am publicat rezultatele. A durat ceva mai mult pentru ca am sporit de 4 ori paginile pana la urma (a trebuit sa filtram manual niste situri care aveau RSS dar nu erau bloguri si d-aia a durat un pic mai mult).

Spre deosebire de clasamentul actual, asta reprezinta mai bine starea blogosferei – in sensul ca introduce in joc o seri de bloguri care nu existau la momentul Roblogfest – martie 2007, sau care nu au participat.

Tot legat de actualizarea datelor, veti vedea ca o serie de bloguri cu continut mai nisat (ex mintea-de-ceai, feeder) au cazut niste pozitii. Asta poate e cauzata o mainstreamizare a blogosferei.

Saptamana viitoare ovm avea si mai multe bloguri, si ne apucam de chestiuni noi la proiectul asta daca avem timp.

About the author

3 comments

 • totusi, revin cu intrebarile in legatura cu algoritmul pe care il folositi (explicatia pe care o dati site ramane in continuare, vaga si fara logica)

  spui ca “faceti acelasi lucru ca si Google, numai ca pentru bloguri”.

  totusi, algoritmul Google nu stabileste un “top” al documentelor, ci este o tehnica IR (information retreival), bazata pe SVD aplicata la LSI.
  Logic, am spune — pentru ca Google e un motor de cautare nu un clasament al paginilor.

  Pana aici ce imi mai poti spune despre algoritm, ca sa ma convingi ca ceea ce faceti voi nu este un simplu bluff?

 • Daniel, imi cer scuze ca nu am apucat sa iti raspund. Cred insa ca daca presupui reua credinta tu esti cel care trebuie sa vii cu argumente si sa ne explici de ce consideri ca acest top nu este relevant stiintific. Poti lua de pilda descrierea aia a algoritmului initial de la PR sa-l rulezi le lista de bloguri (folosim acelasi dumping factor ca acolo 0.85) si sa demostrezi ca apar alte rezultate.
  Eu nu incerc sa te conving de nimic, sincer. Cand vom avea ceva mai mult timp o sa descriem mai pe larg procedura de calcul, insa nu e nimic magic acolo, sincer vorbind.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta