ce ar fi fost

c

Azi am ascultat din nou Don’t Think Twice a lui Dylan. Scrisa in momentul in care Susan Rotolo, iubita sa din anii ’60 i-a dat de stire ca remane pe perioada indefinita in Italia. Susan Rotolo e fata de pe coperta unuia dintre albumele celebre ale lui Dylan – poza e arhicunoscuta.

Si te gandesti daca cea mai mare realizare a lui Susan nu e cumva faptul ca l-a motivat sa scrie piesa asta. Crud, nu? Si te intrebi daca Dylan ar fi vrut sa compuna piesa asta. Intr-o cheie mult-mult-mai trista e Tears in Heaven scris de Clepton pentru fiul sau mort. Piesa pe care nu o canta niciodata in concert pentru ca probabil este mult prea mult pentru sufletul sau. Apropo, Dylan si Clepton au cantat Don’t think twice de multe ori impreuna.
Si te intrebi ce gandea Joan Baez cand facea cover la piesa asta – Baez si Dylan au fost impreuna o perioada. Despre asta este vorba si in Diamonds and Rust.

Si te mai intrebi cum mai canta acum Dylan piesa asta. De exemplu aici in ’99. Daca mai tine mine ce a generat-o, daca ii mai pasa vreun pic. Arta e o stapana cruda, va spun eu. Arta adevarata este despre plecari. It’s all right.

Freewheelinbobdylan.jpg

About the author

2 comments

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta