fbpx

despre protectia sociala a idioteniei

d

Citesc chestia asta si ma crucesc. De fapt nu ma crucesc, ci doar ma apuca dracii :))

Uniunea Barourilor din România lucrează la un proiect legislativ şi chiar experimentează sistemul care ar putea intra în vigoare din această toamnă.

În România, asistenţa juridică gratuită se acordă prin avocaţi din oficiu, doar în procesele penale. Statul îi acordă inculpatului care nu are bani pentru avocat, un apărător din oficiu.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în procesele civile, cele comerciale sau administrative. Avocaţii din Uniunea Barourilor experimentează deja noul sistem la câteva instanţe din ţară.

Chiar dacă vor fi apărători din oficiu la toate procesele, Uniunea Barourilor din România informează că sunt foarte mulţi absolvenţi de drept. Tocmai de aceea, Uniunea intenţionează să încheie contracte cu un număr redus de facultăţi de profil, astfel încât doar studenţii acestor instituţii să fie agreaţi de barouri.

În prezent, în România există peste 30 de facultăţi de drept şi în fiecare an sunt aproximativ zece mii de absolvenţi. Puţini dintre ei, însă ajung să profeseze.

Cu alte cuvinte, hai sa le dam de munca si celor jzdemi de absolventi de drept care nu pot sa faca altceva, prin generarea unei false nevoie. Sa poata oricine sa se apere pe banii de la buget – deci impozitele noastre. Eventual sa nici nu trebuiasca facuta vreo proba a situatiei financiare. Sau chiar sa poti fi reclamant cu avocat din oficiu. Da-l naibii de stat minimalist, de liberalism sau alte parascovenii d-astea.

Propun, de asemeni ca fiecarei persoane sa i se atribuie si propriul specialist in comunicare (ca si acolo e excedent) si propriul economist (la alegere marketing sau management in functie de nevoile omului). Iar prin tombola la nivelul cartierului sau satului, sa se atribuie in folosinta pe perioada de un specialist in latina clasica, un posibil chirurg (din cei ramasi pe afara la rezidentiat) un topograf si  un colonel de armata (din cei trimisi in rezerva o data cu reducerea efectivelor).

About the author

2 comments

  • SI sa nu uitam de un silvicultor specializat in rotatia culturilor pe beton. Si tot la capitolul asta sa nu uitam de cealalta timpenie . Aia cu legea medierii care se suprapune peste judecatorii.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta