fbpx

ganduri de pe drum1

g

1. Astia de la Lufthansa nu imi plac deloc. S-au prostit si nemtii astia big time. Deci:

                   1. Nu au monitorase d-alea in tetierele din fata, ci doar niste televizoare mari  la care acum e Eragorn

                   2. Cele doua optiuni de mancare au devenit doar una din cauza ca toti cei intrebati pana la momentul cand s-a ajuns la mine au optat pentru mancarea europeana (asadar am avut mancare japoneza si astazi)

                   3. Nu mi-a placut mancarea lor

                   4. Mi-am luat un parfum (pe nv – asa de curiozitate, uneori imi iese bine, alteori nu, dar asta e viata) dar nu pot sa il miros ca mi l-au bagat intr-o punga d-aia sigilata din ratiuni e securitate a transportului aerian. Mai mult au fost asa de intelegienti incat au lasat o tona de aer in cea si  nu puteam sa o bag in rucsac.  Normal , pana la urma i-am dat niste gauri.

2. Cel mai naspa cand te intorci acasa din Japonia e faptul ca ai parte de cea mai lunga amiaza din viata. Zborul incepe pe la 12 ora Toyko-ului si merge in contratimp. Daca adaugi la asta ca la un moment dat se circula foarte la nord (dincolo de cercul polar – sau foarte aproape, ajungi la situatia in care tot timpul zbori cu soarele deasupra capului. Vreme de 10 ore zici ca este intre 12 si 2 la pranz. Asta te face sa crezi ca nu mai trece timpul. Vreau acasa – mai ales ca acum, cand scriu asta, avionul trece prin turbulente desul de mari. Dar daca voi fi postat asta, inseamna ca e bine :))

3. Siberia e enorma. Intre Japonia si Europa din 12 ore cred ca 9-10 se fac prin Siberia, restul de o ora e ascensiunea, apoi cand se intra in Europa (pe la Helsinki) aproape ca incepe si coborarea. Stia Hitler ce ce vrea sa cucereasca Rusia. Sau grupul Nord din armata Japoneze din anii ’30 (adica predominant armata terestra, care era opusa marinei – care voia cucerirea marilor din sud si ajungerea la petrolul din Indonezia – ceea ce insemna cucerirea Filipinelor care declansa automat intervenia SUA). Deci grupul Nord voia cucerirea Sivieriei pana la lacul Baikal. Oare ce ar fi fost daca s-ar fi mers pe linia asta. Daca germanii ar fi invadat Rusia fara sa deschida un front cu aliatii, dupa care japonezii ar fi facut acelasi lucru dintre est (deja erau in Manciuria si cred ca si intr-o parte a Mongoliei). Cum ar fi aratat lumea astazi?

Oricum Siberia e enorma si pe termen lung rusii au un mare as in manaca din cauza asta. Superresurse and lebenraum. Apropo de asta, habar nu am cum au ajuns rusii in posesia Siberiei – poate ar trebui sa caut pe wikipedia. De fapt o sa caut, dar nu acum ca nu am internet.

About the author

3 comments

  • Toti fac treaba cu sigilarea acum, nu numai Lufthansa. Cu monitorasele tine de avionul cu care zbori. Adica mie mi s-a intimplat sa zbor pe Air France si sa aiba monitorase si sa zbor pe aceeasi cursa in alta zi si sa fie un avion mai vechi cu televizoare centrale. Mincarea pe Lufthansa nici mie nu-mi place, la fel KLM. Air France parca are mincare ceva mai rezonabila da astia de obicei iti pierd bagajul – si daca se intimpla sa fii aiurita si sa-ti pui cheia la bagajul de cala pe urma ai si o mare problema sa intri in casa 🙂

  • […] Chestii citite in dimineata asta Published May 15th, 2007 site-uri , cyberspace , stiri Catastif si-a pus pe blog, asa cum anuntase, gandurile scrise in avion pe ruta Tokyo – Muchen – acasa (1, 2, 3, 4), Gogu Kaizer se ia de urmatoarele categorii de oameni, dintre cei care-i scriu comentarii pe blog: prosti, oameni lipsiti de simtul umorului si pupincuristi, iar Vis Urat se apara de acuzatia de plagiat venita de la Apollinaire (vezi aici) si Subiectiv (aici). […]

  • Rusii au descoperit Siberia prin exploratorii lor si apoi au cucerit-o pana intr-un final cand au avut si Alaska. In afara de Hanatul tarat din nordul Marii Caspice si cazacii, nu stii ca rusii sa fi intalnit mari rezistente in expansiunea lor in continentul asiatic.
    M-am gandit de multe ori de ce Hitler a dorit invazia URSS cu un front deja deschis in spatele lui si, daca tot a facut asta, de ce nu i-a convins si pe japonezi sa atace dinspre est. Undeva intr-o carte de spionaj gasisem niste date (spioni nazisti deconspirati, spioni rusi, comunicarea slaba intre polii Axei etc).
    E ok ca Siberia sa existe, insa e ok s-o detina rusii?:)

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta