fbpx

ieri am fost la Bookfest

i

Am trecut in fuga, dupa munca. Destul de putina lume dar probabil pentru ca era joi.

Editurile au reduceri bune – cam vreo 30%, zic eu. Mi-am luat Crash de Ballard, o carte de Italo Calvino, una de Joe Haldeman, una de Ishiguro, una de Andrei Makine si inca vreo doua.
Nu mi-am luat autobiografia lui Dylan de la All, pentru ca arata pur si simplu nasol – hartie galbena de ziar, o coperta de proasta calitate. In fine, continutul e cel mai important, dar in lumea asta unde avem atat de putin timp liber la dispozitie, parca e mai placut sa citesti dintr-o carte misto facuta.

Pe bune, unii inca nu au inteles lumea asta s-a micsorat rau de tot. Oricand poti sa iei de pe amazon si tinand cont cat s-a dus dolarul in jos preturile sunt comparabile chiar si cu transport cu tot.

Editura Curtea Veche care altminteri e o editura foarte serioase oferea “Cartea de Vraji” – un tom cu coperti cartonate si ilustratii, care sa te invete cum sa ai succes in toate cele. Pe bune, oamenii astia sunt dusi cu capul sau doar cinici? Nu mi se pare normal sa vinzi literatura serioasa si carti de vraji la aceasi editura. E ca si cum ai vinde capsuni si balegar la aceasi taraba. Asa ca nu am luat nimic de la ei. Lasa ca isi scot ei parleala cu oamenii care dau in bobi.

About the author

6 comments

  • Si eu am vrut sa iau cartea aia cu Beatles de la All (initial m-am dus la Rao si incercau sa ma vrejeasca sa iau 1001 de albume de ascultat intro viata) si cand am vazut ca arata ca pagini aurii mi s-a intors stomacul pe dos. Iar cu Dylan nu sunt prea sigura, dar poate gasesti pe la libraria Noi carti care sa arate frumusel.

  • eu am luat dylan pentru tata si nu mi s-a parut ca arata asa rau… then again, eu nu-s prea pretentioasa la carti.

    standul nostru a fost langa ala cu funky business de la publica.ro/editura trei, care au avut o plasma pe care rula acelasi interviu de un sfert de ora cu unul din autori, pe loop, de 238398423 de ori pe zi… brrrr.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta