fbpx

O experienta de cumparator

O

Asadar am fost la o librarie de Tokyo. Avea sapte etaje plus un etaj de cafenea. Si fiecare etaj era cam cat Diverta din Unirea. Adica cat Diverta de pe partea stanga si Diverta de pe partea dreapta.

Sincer sa fiu marimea nu mai m-a impresionat. Aici toate lucrurile sunt mari.

Mi-am luat o cartulie. Cryptonomicon de Neal Stephenson. O citisem in varianta electronica dar am zis sa o am si in varianta scrisa. (Asta apropo de cei care zic ca distributia de versiuni electonice scade vanzarea de editii tiparite. E valabil doar daca cartea este o proastie si chiar nu merita)
Pretul vreo 10-11 dolari (paperback, cam 1000 de pagini). Probabil in Romania ar fi fost comparabila (cam asa sunt si la Polirom, poate un pic mai scumpe la numarul asta de pagini).

Ce m-a impresionat a fost servirea. La casa de pe etajul cu carte staina, o fata mi-a spus in engleza cat costa, iar dupa ce am platit, cand nu mai avea nici un interes sa faca ceva, ar zice romanul, m-a intrebat daca vreau sa mi-o imbrace in hartie. Am zis da, ca sa vad cum arata o hartie de carte japoneza. Apoi m-a intrebat daca nu vreau sa mi-o impacheteze pentru cadou. Am zis iarasi da, ca sa vad ce se mai intampla. Mi-a aratat patru mostre de hartie din care sa aleg. Apoi a impachetat-o. M-a intrebat daca nu vreau un “timbru” (stamp) pe pachet. Am zis da. Mi-a oferit din nou patru variante de “timbre” (un fel de peceti japoneze aurii dragute). Apoi mi-a pus totul intr-o punga de hartie, cu un design foarte frumos. Toate acestea nu m-au costat nimic.

(Am zis sa pun titlul pe romana ca prea scriu multe substantive in engleza)

About the author

3 comments

  • Da, foarte ieftina pentru Japonia.

    E super-carte, pe bune. Dar sa stii ca nu are foarte multa actiune. E genul de carte fara un plot bine definit. Dar asta nu o impiedica sa fie geniala. Daca vrei ceva mai cu actiune (si mai SF – pentru ca asta nu e chiar SF – e mai degraba un roman cu oameni de stiinta si geeks pe post de eroi) citeste Diamond Age si Snowcrash de Neal Stephenson.

    Deci, daca stau bine sa ma gandesc, poate deja le-ai citit.

  • N-am citit nimic de Stephenson, dar am si Diamond Age (din pacate, tradusa). Imi place ideea cu geeks pe post de eroi, o s-o iau la citit curand. Sunt curioasa.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta