fbpx

Povesti cu Alba-ca-Zapada si maleficul-vrajitor-care-rapeste-mintile-copiilor-nostri

P

Candva prin secolul trecut existat un om care s-a trezit aruncat intr-un razboi. Nu tinea foarte mult sa se implice, ca avea alta treaba. Guvernul insa l-a recrutat, ca asta era interesul national. Si omul nostru a adus mai multe beneficii militare decat 10 divizii.Era un fel de Rambo la puterea 10. Razboiul s-a castigat in cele din urma, omul nostru a fost trimis la treburile lui fara sa se faca caz de eroismul lui (era o arma secreta), si totul mergea bine.

Nu si pentru omul nostru  – dupa cativa ani s-a descoperit ca suferea de o maladie infricosatoare care risca sa ii contamineze iremediabil pe toti din jurul lui. Sa distruga ordinea sistemului. Asa ca a trebuit sa fie prins si supus unui tratament rusinos. Pentru ca nu a putut sa inteleaga bunatatea semenilor sai, care ii doreau numai binele, omul nostru s-a sinucis. A muscat dintr-un mar otravit – ca Alba ca Zapada.

Cetateanul nostru era Alan Turing – fratele de cruce al lui Godel, unul dintre parintii informatiici, cel care a spart codurile Enigma si a ajutat astfel enorm efortul de razboi al aliatilor. Si maratonist excelent – la 11 minute de recordul mondial al timpului sau. GENIU. Problema lui era ca era homosexual. Si, desi nu isi haituia colegii, guvernul britanic a decis sa-l vindece injectandul cu estrogeni (o forma de a transforma pe cineva de sex masculin intr-un fel de eunuc) sau sa-l bage la inchisoare. Turing a ales sa moara. Avea 40 de ani si in fiecare zi, fiecare dintre noi in datoreaza ceva, pentru ca a fost poate cel mai important teoretician legat de inventarea computerelor. Daca ar mai fi trait inca 20-30 de ani poate i-am fi datorat mai mult. Sau poate nu.

Lectorul Stefanov, ala in care da Melania Vergu in Gandul, mai mult ca sigur nu este Turing. Nu am avut ocazia sa vorbesc niciodata cu el asa ca nu pot sa spun cat geniu are in el. Stiu de pe vremuri, acum vreo 7-8 ani, ca cineva se plangea de el ca isi ia prea multe materii – deh, traim intr-o tara in care “a man must break his back to earn his day of leisure”, cum ziceau Beatles. Am auzit de la alticineva ca ar fi o persoana foarte inteligenta si sclipitoare.   Este irelevant. Cum la fel de irelevant este si faptul ca majoritatea cetatenilor romani nu sunt nudisti, iar ca majoritatea celor care sunt nu isi pun pozele pe site. La fel de irelevanta este intrebarea daca pozele au sau nu valoare artistica.

Lectorul Stefanov se va prezenta in fata unei comitii de onoare/disciplina/moralitate a Universitatii. Care sunt intrebarile dupa care ar trebui sa se analizeze acest caz:

1. Este ilegal sa faci nudism?

2. Este ilegal sa expui poze pe situl tau?

3. Daca o serie de lucruri nu sunt ilegale, insa pot fi considerate nepotrivite de majoritatea persoanelor, minoritatile care nu le considera nepotrivite trebuie aduse in linie cu majoritatea sau excluse?

4. Oare un profesor trebuie sa fie un model 360 grade pentru studentii sai? De pilda, un profesor care bea in timpul liber si despre care se stie acest lucru nu poate fi un profesor bun? Si aici ma gandesc de pilda la raposatul Gheorge Beleiu, care era un profesor excelent de civil.

5. Un profesor care practica nudismul risca sa perverteasca mintile tinere?

Lectorul Stefanov nu este Socrate, asta e clar. Dar nu poti sa nu te miri cum aceleasi tipicuri de gandire si de prejudecati tin sa se repete aproape la fel, doar cu decorul schimbat. Sa-i lapidam pe toti filosofii astia care, cu atata viclenie, pervertesc sufletele pure ale copiilor si nu ofera respectul cuvenit zeilor si obiceiurilor cetatilor! Cu asemenea ziaristi nu mai avem nevoie de o noua mineriada. 🙂

About the author

6 comments

  • Beleiu mi-a fost profesor. Unul excelent, intr-adevar.
    Imi aduc aminte de scandalul asemanator cu Alex Leo Serban. Un om practica nudismul pentru ca asa simte. Si pentru ca asa vrea. Si pentru ca poate.

  • S-a intimplat ce trebuia sa se intimple cind se intilnesc un ziar aparent serios, dar in cadere libera de audienta, deci disperat dupa tiraj, deci cu propensie clara spre subiecte de tabloid, si o persoana nepriceputa intr-ale jurnalismului, dar cu “principii morale” neinduplecate. Se creeaza, asadar, o masa critica, si gata ciuperca atomica! Tot ce-i viu sub palaria ei dispare, ramin doar gindacii sa se hraneasca din ea vreme indelungata.
    🙂

  • as prea sa dati calendare pentru copii cu diferite desene animate cum ar fi:alba ca zapada,capra cu trei iezi,barbie…….. va rog f f f f f frumos
    cu sinceritate iuliana

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta