Privighetoarea si trandafirul

P

Ieri am fost la teatru. Din pacate nu mi-a placut. Sau nu mi-a placut suficient de mult.

Asadar:

– chiar daca era dupa un text de Oscar Wilde, tot am sa spun ca era corny, baroc-pompos, plin de un romanticism fals

– it didn’t packed a big punch (adica nu m-a sfasiat, nu m-a zguduit intelectual, d-abia mi-a facut un pic cu ochiul intr-o scena in care se vorbeste de egoismul artei -  prea putin totusi)

– trama era previzibila de la prima fraza “Un student e in cautarea unui trandafir pentru femeia pe care o iubeste” si totusi s-a dorit a fi un spectol cu morala, suspans, incheiere (cred ca asteparile unui om din secolul al XIX-lea erau mult diferite de cele ale cuiva din vremurile noastre)

– cand brandizezi ceva ca piesa multimedia, pai ar cam fi cazul ca vizualurile plus momentele coregrafice sa fie beton. Nu a fost cazul.

– transferul de la povestire in stil clasic de cateva pagini la o piesa moderna nu a functionat deloc perfect

– dansurile nu au fost extraordinare

Mi-a placut intonatia si dedicarea actorului narator (Marius Manole) care a mai salvat din dulcegaria textului.

Pe scurt cam asta a fost.  Si cum spuneam cuiva dupa piesa, inteleg ca oamenii si-au dat silinta, inteleg ca sunt oameni buni, animati de idei frumoase, spirite morale si alte asemenea, dar pur si simplu nu exista o legatura directa intre asta si excelenta estetica. Munca in sine nu se transforma in valoare prin simpla prestare – e doar o preconditie a valorii.

PS Si ca tot spuneam ieri ca Ionut ar fi scris/adaptat un text mai bun, uite.

About the author

3 comments

  • sunt de acord cu tine. mie mi s-a parut ca muzica nu prea se potrivea perfect pe scene, iar celelalte doua personaje in afara de marius manole au fost cam de prisos si dansurile lor nu mi-au transmis absolut nimic. tot ce am ales sa retin din piesa de teatru, extrapoland un pic, a fost sa cred in continuare in dragoste.

  • eu am fost chiar foarte placut surprins de acest spectacol. nu ma asteptam sa fie atat de bun. am fost de 2 ori chiar, iar daca vreun prieten va vrea sa-l vada mai merg odata si cu el. e un spectacol cu adevarat frumos. oscar wilde nu e dulceag dupa gustul si lecturile mele. carmen ungureanu si eduard adam sunt 2 creionari de desen animat foarte fin executate. muzica e superba, adica partea vizuala si muzica sunt chiar impecabile.e un spectacol emotionant si foarte dandy.

  • ar trebuisa nu ne surprinda asa zisa dulcegarie ,eu cred ca chiar prin asta se deosebeste de ceace traim astazi,tocmai asta ne ransmite am ucis privighetoarea si trandafirul pana la urma iubirea ,defpat ce cautam ,care este rolul nostru ?eu cred ca ar trebui sa ne trezeasca felicitari regizoarei si actorilor

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta